10. kolo
02.11.2014 12:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Sevilla FC 1:0

Že by krize Athleticu byla definitivně u konce? Poslední dvě kola tomu nasvědčují, naposledy v poledním šlágru nedělního programu španělské ligy totiž baskický klub přehrál rozjetou Sevillu 1:0 a zabránil tak svému soupeři vyšplhat se na čelo ligové tabulky. O jedinou branku zápasu se postaral Aritz Aduriz.

Zdaleka nejlepší střelec Athleticu se prosadil posedmé v sezoně hned v třinácté minutě krásnou ranou z voleje, ovšem po půlhodině hry musel předčasně opustit trávník kvůli svalovým potížím. Jeho tým však nabyté vedení dokázal udržet a posunul se tak konečně na větší vzdálenost od sestupových vod. Sevilla naopak utrpěla druhou letošní porážku a zůstává za Realem, Atléticem a o skóre i za Barcelonou, přičemž Andalusany může předskočit i Valencie v případě výhry nad Villarrealem...

Pozitivem pro hosty byl předčasný návrat Vítola, jenž se zotavil ze svalového zranění a nahradil v základní sestavě Gerarda Deulofeua. Athletic rovněž učinil jednu změnu oproti výhře nad Almérií z minulého kola, když Iraola zastoupil Beňata ve středu hřiště. V samotném úvodu málem nečekaně poslal Sevillu do vedení Aleix Vidal, ovšem svou ránu bez přípravy po Trémoulinasově centru namířil nakonec těsně vedle vzdálené tyče.

Odpověď Athleticu na sebe nenechala dlouho čekat. Markel Susaeta se uvolnil na pravé straně hřiště a poslal vzdušnou přihrávku směrem k Adurizovi. Domácí útočník se s ničím nerozpakoval a z voleje krásnou ranou pod břevno nedal Betovi žádnou šanci zasáhnout. Ve zbytku poločasu se ještě aktivní Susaeta dostal k několika vlastním střeleckým pokusům, ale buď se netrefil mezi tři tyče, nebo na Beta nevyzrál.

Sevilla poněkud překvapivě nenaplňovala roli týmu v psychické pohodě a ani ve svém typicky silném středu hřiště nedokázala nad Athleticem dominovat. Za celý zápas se hosté dostali pouze ke čtyřem střelám, přičemž jen jediná z nich mířila do brány. Nejlepší šance nakonec připadla mladičkému Denisi Suárezovi, jenž se kvalitně uvolnil hned přes několik obránců, ale nedokázal pak svou střelu zkrotit. Athletic tak může slavit, začíná svými výkony opět připomínat ten klub, který loni skončil v ligové tabulce čtvrtý.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
9augi9

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele