6. kolo
27.09.2014 22:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - SD Eibar 0:0

Mizérie Athleticu jednoduše nebere konce. Ani domácí lokální derby s Eibarem nedokázala svěřence Ernesta Valverdeho nastartovat a diváci na San Mamés tak mohli pouze zklamaně přihlížet další ztrátě v podobě bezbrankové remízy.

A to by se ještě dalo říci, že byli domácí v zápase tím šťastnějším, neboť nejblíže ke skórování měl hostující Ander Capa se svou ranou, jež otřásla brankovou konstrukcí. Celek z Bilbaa, který v loňské sezoně skončil na výtečném čtvrtém místě a letos se úspěšně prokousal obtížným předkolem Ligy mistrů s Neapolí, tak i po šesti odehraných kolech Primera División dokázal zvítězit pouze v jednom utkání a nadále se drží u dna ligové tabulky. To nováček z Eibaru prožívá navýsost vydařenou prvoligovou premiéru - momentální osmé místo je přímo nad plán.

Zábavy jsme si v tomto utkání příliš mnoho užít nemohli, šancí bylo pomálu na obou stranách. Jako první pokoušel střelecké štěstí Saúl po čtvrthodině hry, zatímco na druhé straně mířil rovněž nepřesně Aymeric Laporte. Tentýž hráč Athleticu pak nezvládl ani zakončení hlavou po Susaetově centru.

Pět minut po změně stran měl jednu z mála slibných příležitostí poslat domácí celek do vedení Borja Viguera, jenže rovněž ze vzduchu neuspěl hlavou, byť svůj pokus poslal z bezprostřední blízkosti. Xabier Irureta v brance Eibaru se nakonec přece jen také dostal do akce při ráně Adurize.

Ve dvaašedesáté minutě si však Athletic mohl oddechnout, že neprohrává. Capovu střelu z pravé strany totiž dělilo jen pár centimetrů, aby skončila v síti a ne pouze na brankové konstrukci Iraizozovy brány. Ve zbytku utkání pak ani jeden z klubů nedokázal najít tu správnou finální fázi, aby trhnul vítězství na svou stranu, a tak se Athletic s Eibarem rozešli smírně 0:0.

Za určitých výsledků nedělního programu šestého kola by se Valverdeho družina mohla ocitnout dokonce v poslední trojce týmů na sestup, a to ji nyní čeká náročný program. Nejprve přijde na řadu úterní návštěva Běloruska v rámci Ligy mistrů a zápasu s BATE Borisov, a poté Athletic bude muset zavítat do Madridu na půdu Realu Madrid.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele