24. kolo
22.02.2015 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Rayo Vallecano 1:0

Athletic udolal Rayo díky převaze v druhé půli korunované brankou Aritze Adurize v 86. minutě. Ziskem plného počtu bodů Baskové přeskočili v tabulce právě Vallecanos a okupují dvanáctou pozici. Madridští jsou o dvě příčky níže.

Domácí začali zápas pěkně zostra, už ve 4. minutě pálil ve vápně nebezpečně hlavou Aduriz a o pár chvil později vyslal nebezpečný projektil těsně kolem branky López. Na druhé straně byl aktivní především Kakuta. Třiadvacetiletý Francouz byl blízko skórování po přímém kopu v 10. minutě, míč musel až v leže krotit domácí gólman Iraizoz. V polovině první půle měl na hlavě úvodní branku zápasu domácí Laporte, jeho pokus hlavou ale zneškodnil brankář Toňo. V závěru prvního dějství dokonce Rico dostal míč do sítě hostů, slibnou akci ale zastavil zdvižený praporek pomezního.

Do druhé půle šly Blesky bez zraněného brankáře Toňa, jehož nahradil druhý gólman Álvarez. I tak byli hosté na začátku druhé půle lepším mužstvem. Krátce po hvizdu pálil dobře ze střední vzdálenosti Fatau a ve 49. minutě rozjel slibný protiútok Baptistao, jenže pokazil finální přihrávku a míče se zmocnil kapitán Bilbaa Iraola.

Domácí postupně začali dominovat na míči a uzamkli Rayo na jeho polovině. Blízko branky se ocitl Rico, jenže minul těsně pravou tyč. Nepřesně skončily i další šance domácích, jako třeba Laporteho rána nad nebo promarněná tutovka Williamse v 80. minutě. Utkání tak spělo k bezbrankové remíze. Tu však odmítl necelých pět minut před koncem Aritz Aduriz.

Rozhodující akce zápasu začala na hranici vápna hostů po laciné ztrátě míče, na levé straně se poté dobře uvolnil Balenziaga, jenž po neúspěšné střele posunul hlavou míč na nabíhajícího Adurize. A rodák ze San Sebastianu pohodlně uklidil míč do sítě - 1:0!

Hosté už se ve zbytku utkání na nic vážnějšího nevzmohli a utrpěli čtrnáctou porážku v sezóně. Bilbao si připisuje důležité tři body, které Baskům dávají dostatečný polštář na sestupové příčky i sebevědomí do bojů v Evropě i španělském poháru.

Autor: Miroslav Ondrejka / espnfc,com, insidespanishfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Robík

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele