2. kolo
30.08.2014 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Levante UD 3:0

Baskický Athletic dnes zvládl utkání s Levante bez problémů a díky své aktivitě si ze zápasu odnesl tři body. Dalo by se říct, že za každý z nich nadělil soupeři jednu branku, takže se, minimálně co se týče hry domácích, bylo na co dívat. O branky se postarali útočník Aritz Aduriz, Ander Iturraspe a také hvězdný mladík Iker Muniaín.

Domácí tým od začátku ukazoval, že body nikomu rozdávat nehodlá a zatlačil svého soupeře před šestnáctku. Nejprve zprava nebezpečně centroval de Marcos, po něm míč vracel do šestnáctky Rico a před nabíhajícími protihráči musel zachraňovat brankář Fernández. Po standardní situaci Beñata Etxeberriy se na hranici šestnáctky srazili dva hráči Athleticu.

Do další zajímavé pozice se pokoušel Muniaína dostat Aritz Aduriz, ale Levante se dobře vrátilo a jeho obrana míč odvrátila. Domácí Lvi se dostali do první velké šance zápasu, když Ibai Gómez skvěle potáhl míč po straně, obránce na jeho kličky nebyl vybaven a následně sledoval, jak se kulatý nesmysl snáší pomalu na hlavu naskakujícího Aritze Adurize. Ten však míč do sítě nedopravil.

Beňat Etxeberria byl následně faulován, Baskové velmi rychle rozehráli a k míči se dostal de Marcos. Ten našel centrem Adurize, který by míč doklepával do prázdné brány. To mu však nebylo dopřáno, protože se na poslední chvíli skvěle ukázal brankář Fernandez. Sotva uplynulo pět minut, a už si Baskové míč znovu rozdávali s rychlostí blesku. A těžil z toho opět vytáhlý a snad všudypřítomný útočník Aritz Aduriz. Ten dokonce dostal míč do sítě, ale nebyl uznán z důvodu ofsajdového postavení.

Na Aritze Adurize si měli obránci Levante dávat větší pozornost, ale snaha trenéra upravit vcelku hlasitě taktické pokyny se nesetkala s úspěchem. Výsledkem byla situace, kdy aktivní záložník Ibai Gómez rozehrál rohový kop na bližší tyč, kam si naběhl opět Aduriz a poslal míč do sítě. Tentokrát regulérně, 1:0 pro domácí.

Ještě před koncem první půle se pokoušel prosadit Ibai Gómez osobně, ale tentokrát nemířil tak přesně. Standardní situace ale jemu i celému týmu šly náramně, což bylo vidět pět minut po změně stran. Ibai Gómez nacentroval před bránu, tak si vyskočil do vzduchu Ander Iturraspe a Fernandez neměl nárok zasáhnout - 2:0.

Rohový kop mohl vyjít také na druhé straně, kde se po centru Xumetry musel proti nebezpečné hlavičce El Zhara blýsknout Iraizoz. Svůj díl práce ale odvedl a navíc byla hra již přerušena. Aktivním hráčem Basků byl také zkušený Balenziaga, který má sice spíše defenzivní úkoly a Iraizozovi hodně pomáhal, ale stíhal také útočit. Ani jeho rána ale nezamířila mezi tři tyče. O mnoho lépe už si vedl Iker Muniaín, který dorazil do opuštěné brány ránu mladíka Unaie Lópeze, jenž debutoval v nejvyšší soutěži. Tu sice Fernandez zprvu kryl, ale na dorážku Muniaína už neměl.

Obrana Levante se měla co činit, protože nestíhala posun Aritze Adurize. Ten nakonec obešel i brankáře Fernandeze, ale vracející se obránce mu zkazil radost. To znamená, že Baskové v klidu utkání dohráli a bez větších problémů zvládli uhlídat nulu na svém kontě. Po dvou utkáních tak Athletic zatím tráví nějaký čas na čtvrtém místě. Baskický celek může těšit především dobrá defenzivní složka, která zabránila Levante skórovat.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele