4. kolo
20.09.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic letos prohrál již potřetí, tentokrát s Granadou

Joaquín Caparrós musí být se svým návratem na San Mamés naprosto spokojen. Někdejší trenér Athleticu totiž jako trenér Granady vyloupil stadion baskického favorita a po výhře 1:0 nadále v letošní sezoně nepoznal chuť porážky. O jedinou branku utkání se postaral Jhon Córdoba.

Kolumbiský útočník se prosadil šest minut před koncem první půle a spolu se svými kolegy v týmu přestál i závěrečný tlak domácích. Granada tak po čtyřech kolech získala luxusních osm bodů a figuruje po sobotě na skvělém třetím místě, jen o skóre za obhájcem ligového titulu Atléticem Madrid. To Athletic vypadal přesně jako tým, na nějž doléhá tíha dvou náročných soutěží najednou. Šlo již o jejich třetí prohru v nové ligové sezoně.

Ernesto Valverde byl po středeční remíze s Šachtarem Doněck v Lize mistrů nucen udělat několik změn v kádru, nakonec se nová jména základní sestavy zastavila až na čísle šest. Dopad na plynulost hry celku z Bilbaa to ovšem mělo značný. Po deseti minutách hry jako první zahrozili hosté, když Rochinovu střelu musel pohotově likvidovat brankář Iraizoz. Na druhé straně zdatně sekundoval i gólman Roberto, jehož zákrok při Adurizově hlavičce z pětatřicáté minuty se záhy ukázal velmi důležitým.

Krátce před odchodem do šaten jindy spolehlivý Iturraspe přišel lacině o míč, o nějž jej připravil Córdoba. Ten pak sám rychle pelášil k brance Athleticu a ranou mezi Iraizozovy nohy prolomil bezbrankový stav. Brzy po změně stran se Granada málem prosadila podruhé. Náběh Foulquiera ovšem Iraizoz včasně přečetl a dobrým výběhem směrem ke kolmé přihrávce udržel jednobrankovou ztrátu.

Postupem času se Athletic přece jen čím dál více probouzel a přibližoval k vyrovnání. Adurizova rána skončila jen těsně vedle, a pak se aktivní hrot Basků pokoušel i o akrobatické zakončení nůžkami, ovšem netrefil míč plnou silou, jak by si představoval. Nejblíže měl nakonec k brance domácích Mikel Rico, jehož přizvednutí míče po rohovém kopu znovu zamířilo těsně vedle zadní tyče. Mikel San José navíc na letící míč rovněž nedosáhl, přestože se natáhl jak široký, tak dlouhý. Andalusané si tak do Granady odvážejí všechny body za těsnou výhru 1:0 a pokračují v perfektním startu nového ligového ročníku.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele