32. kolo
18.04.2015 22:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Getafe CF 4:0

Athletic zvládl po čtyřech neúspěších znovu najet na vítěznou vlnu, když na domácí půdě jednoznačně přehrál Getafe v poměru 4:0. Jako obvykle stál u jádra celého úspěchu nejlepší střelec Basků Aritz Aduriz, jenž se postaral o polovinu z nastřílených branek.

Madridskému klubu vše komplikovalo ještě vyloučení Emiliana Velázqueze. Debakl pak dokončili Ibai Gomez a Markel Susaeta. Athletic se tak v ligové tabulce posunul na osmou příčku, zatímco Getafe nadále zůstává osm bodů od sestupového pásma.

Domácí od úvodního hvizdu s ofenzivní snahou rozhodně neotáleli. Mikel San José s Adurizem každý nejprve zahodili slibné šance nepřesnými hlavičkami a poté druhý jmenovaný z hloubi šestnáctky zamířil mimo tři tyče i podruhé. Přesto Adurize nemusely promarněné šance s odstupem mrzet, byť v tu chvíli ještě ve zmaru nevěřícně přihlížel své rozhozené mušce. Klub z Bilbaa ve svém tlaku a tvorbě šancí neustával a přinutil Vicenteho Guaitu po Gomezově ráně k jistému zákroku.

Minutu před koncem poločasu pak Getafe definitivně kapitulovalo. Velázquez totiž za nevydařený zákrok ve vlastním pokutovém území kromě zaviněné penalty uviděl také červenou kartu a značně svůj tým poznamenal. K pokutovému kopu se postavil Aritz Aduriz a protrhl svou dosavadní střeleckou nemohoucnost.

Hned minutu po změně stran pak Andoni Iraola dostal svou kolmicí již sebevědomého Adurize do další šance, kterou zkušený útočník nepohrdnul a zvýšil vedení Basků na jistých 2:0. V tu chvíli již pro Getafe nebylo návratu, a tak bylo jen otázkou času, zda Athletic poleví, či nasází zlomenému soupeři další góly. Třetí gól málem vstřelil Borja Viguera, jenže nepochopitelně hlavou po Beňatově centru minul.

Až dvacet minut před koncem se ojediněle dostal do permanence také domácí brankář Gorka Iraizoz a nutno dodat, že proti Hinestrozovi obstál na výbornou a postaral se o to, že žádné drama se nekonalo. V devětasedmdesáté minutě naopak Ibai Gomez přesným hlavičkovým pokusem nedal Guaitovi šanci a upravil skóre na třígólový nášup v neprospěch Getafe. Osm minut nato přidal třešničku na dortu v podobě trefy číslo čtyři Markel Susaeta, jenž zblízka do prázdné brány doklepl míč po dobré práci Agera Aketxeho.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele