14. kolo
06.12.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - Córdoba CF 0:1

Córdoba senzačně zvítězila na San Mamés a poprvé v sezóně si připisuje tři body. Baskům nevyšla první půle, ve které padl jediný gól zápasu z kopačky Nabila Ghilase. V druhém poločase už Lvi výrazně přidali, ale jako v předešlých zápasech je srážela neefektivní koncovka. Účastník letošního ročníku Ligy mistrů tak podlehl do této chvíle poslednímu týmu tabulky 0:1.

Córdoba po úvodním náporu domácích převzala iniciativu a favorizovaného soupeře přehrávala. Na hustě zkrápěném trávníku v Bilbau se však na pořádnou akci čekalo poměrně dlouho. Baskové byli pasivní a za to zaplatili gólem ve 23. minutě. Nabil Ghilas využil fatálně nepřesnou Iturrapseho přihrávku dozadu, na níž Gurpegi nemohl dosáhnout, a vydal se osamocen na zteč Irazozovy branky. Alžírský reprezentant ve službách Córdoby nabízenou příležitostí nepohrdl a přesně mířenou ranou na přední tyč vsítil svou čtvrtou branku v sezóně - 0:1!

Hned po rozehrávce mohl zdvojnásobit vedení hostů Garcia, ale s jeho střelou z úhlu si Iraizoz poradil. Córdoba dobře bránila a v ofenzívě Athleticu byla znatelně cítit absence Aritze Adurize, jenž musel zápas na poslední chvíli vynechat kvůli zranění zadního stehenního svalu. I proto přišlo hned po první půli hned dvojí střídání v útoku Lvů, když duo Beňat - Williams nahradili Susaeta s Iraolou. Výrazný efekt to na hru domácích ale nemělo, přestože Athletic svého soka prakticky přikoval k na jeho půlku hřiště.

Zápasu chyběly vyložené šance, což vyhovovalo hostům, a čas rychle plynul. S tím eskalovaly i emoce na hřišti, což se projevilo zejména v závěru zápasu, kdy sudí Latre rozdal hned spoustu žlutých karet. A když nevyšla ani nadějná standardka v podání Susaety v 90. minutě a Ricova střela v nastavení zamířila nad, mohli se hosté radovat z první výhry v ročníku.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (2)

Přidat komentář
arsavin

2:0

Reagovat
Lof

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele