8. kolo
18.10.2014 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Celta Vigo 1:1

Fanoušci Athleticu se ani dnes nedočkali vytouženého vítězství. Lvi doma opět zaváhali a s Vigem jen remizovali 1:1. Baskům nestačilo brzké vedení zásluhou penalty Adurize, Celta totiž v druhé půli vyrovnala. Zasloužil se o to Nolito, díky němuž si obě mužstva spravedlivě dělí body.

Sergi Gómez letos neprožívá příliš vydařenou sezónu. Dvaadvacetiletý obránce v posledních měsících nastupuje jen sporadicky a dnes se po dlouhé době vrátil do základní sestavy kvůli absenci Fontáse. Gómezovi dnes ale comeback do základní jedenáctky opět nevyšel. Už v 5. minutě totiž hostující bek zahrál v pokutovém území rukou a sudí David Fernández ukázal na penaltový puntík. K nařízené penaltě se postavil Aritz Aduriz a bez potíží si připsal třetí branku v sezóně - 1:0!

Aduriz mohl přidat další gól ve 23. minutě, když si naskočil na rohový kop Susaety. Brankář Celty Álvarez ale vytáhl fantastický zákrok a míč vytěsnil. Athletic měl více ze hry, ale nedokázal se již do konce první půle prosadit. Celta byla naopak dopředu bezzubá a do kabin si nesla zasloužené jednobrankové manko.

Aduriz si svůj návrat do sestavy užíval a ve 47. minutě vsítil druhou branku, jenže ta nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Hrálo se poměrně ostře a v druhé půli musel sudí Fernández napomínat hráče hned pětkrát žlutou kartou. Zápas se díky tomu vyvíjel v domácí prospěch, definitvní pečeť na výhru Lvů mohl dát v 67. minutě opět Aduriz. Třiatřicetiletý rodák se San Sebastianu ale Iturraspeho milimetrový centr hlavou do sítě nedopravil a ani jeho následná dorážka z voleje si nenašla cestu za Álvarezova záda.

A tak mohli trestat hosté. V 73. minutě předvedli Orellana s Nolitem ukázkovou narážečku a Nolito poté s lehkostí poslal míč za záda zkušeného Iraizoze - 1:1! Více než pětatřicet tisíc diváků nemohlo věřit vlastním očím. A nemuselo zůstat jen u toho. Vzápětí se do vápna dral samotný Orellana a zastavil jej až obětavý zákrok Iturraspeho. V 88. minutě sahali hosté dokonce po třech bodech. Po dlouhém nákopu Hernándeze se mohl opět radovat Nolito, jenže osmadvacetiletý forvard mířil nad.

Baskové tedy nakonec mohli být za dělbu bodů ještě rádi, i přesto je další nerozhodný výsledek pro Bilbao zklamáním. Celta dnes měla na to svého soka porazit, bod z horké baskické půdy je ale pro Galicijské určitě cenný.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, espnfc.us

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X2

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele