16. kolo
21.12.2014 21:00 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1:4

Atlético Madrid zvládlo poslední zápas španělské Primera División v letošním kalendářním roce na výbornou, neboť si z horké půdy v Bilbau odváží všechny body za výhru 4:1. O vyplenění stadionu San Mamés se především postaral Antoine Griezmann, jenž si připsal svůj první hattrick v novém madridském působišti.

Athletic přitom díky brzké brance Mikela Rica vedl, ovšem po změně stran již skórovali jen a jen hosté. O vyrovnání se postaral Griezmann, jehož záhy doplnil Tiago Mendes vybojovanou penaltou, kterou s přehledem proměnil Raúl García. Z dvou protiútoků pak francouzský reprezentant Griezmann dokonal svůj hattrickový večer. Po nečekané domácí prohře s Villarrealem z minulého kola tak Atlético znovu naplno zabralo a drží se alespoň na dostřel vedoucímu duu Real Madrid - Barcelona. Athletic naopak letošní rok končí nevýrazně a s dosavadními devatenácti body je až jedenáctý.

Oběma celkům chyběla řada předních hráčských osobností. Zatímco hosté se museli obejít bez svého nejlepšího střelce Maria Mandžukiće a také španělského reprezentanta Kokeho, Athletic zase postrádal středního záložníka Iturraspeho s Aymericem Laportem, jenž si odpykával trest za vyloučení v minulém kole proti Realu Sociedad. První půle tak nabídla vyrovnanou bojovnou podívanou, která ovšem šancí příliš mnoho nepřinášela. Atlético dokonce vůbec zprvu nedokázalo trefit bránu a baskický celek na tom byl jen o chloupek lépe - jeho jediná šance však přinesla brzké vedení díky Ricově výskoku a přesnému zakončení po Susaetově přímém kopu.

Tento průběh utkání pro Atlético nebyl žádnou novinkou. I v předchozích návštěvách zrekonstruovaného San Mamés vždy na úvod prohrávali, ale následně ještě zápas vždy dokázali zvrátit do vítězného konce. Tentokrát se o něj postarali skrze výtečnou druhou půli, kterou gólově odstartovali hned v její první minutě. Po Juanfranově centru se totiž hlavičkou prosadil Antoine Griezmann.

Oživení hosté pak brzy dokonali obrat, byť i s trochou pomoci rozhodčího, jenž spornou situaci rozhodl v jejich prospěch. Tiago totiž po souboji Mikelem San Josém upadl v soupeřově šestnáctce a byla z toho penalta. Domácí protesty byly marné, ke značce pokutového kopu se postavil Raúl García a s přehledem poslal míč na druhou stranu, než kam skákal brankář Gorka Iraizoz. Athletic kvůli tomuto vývoji utkání musel vrhnout síly do útoku, což byla voda na mlýn hry madridského klubu na rychlé protiútoky.

Z jednoho takového se po vybojovaném míči na polovině hřiště urodila gólová trefa s číslem tři, když se díky Gurpegiho podklouznutí ocitl ve velké šanci Antoine Griezmann a přesnou ráznou ranou překonal Iraizoze podruhé. A ani to nakonec francouzskému reprezentantovi s baskickými kořeny nestačilo, neboť devět minut před koncem po kvalitní přízemní přihrávce Ardy Turana nejprve sám chtěl převzít roli nahrávače, ale míč se ke Griezmannovi odrazil zpět, a tak jej tady napálil do sítě i napotřetí.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

dělení textu na odstavce neznáš, redaktore?

Reagovat
Chlupatá máma

Reagovat
Frank Lampard 8

Griezmann Snad se konečně rozstřílí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele