17. kolo
21.12.2013 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Sevilla FC 1:2

Sevilla překvapivě zdolala Villarreal na jeho hřišti v poměru 1:2 a prodloužila tak svou sérii bez porážky už na pět zápasů. Villarreal si naopak v posledních týdnech dál kazí mimořádně úspěšný návrat do Primera División. Sevilla je po zisku tří bodů na sedmém místě, Villarreal klesl na šestou pozici.

Sevilla svého soupeře v průběhu zápasu rozhodně neválcovala. Hosté hráli chytře zezadu a snažili se svého soupeře trpělivou defenzivou donutit k chybám, což se ukázalo jako velmi efektivní taktika. Zápas nenabídl příliš gólových příležitostí, ale ve 24. minutě míč přece jen zaplul do sítě. Hostující Rakitič kopal přímý volný kop ze středu hřiště a svým pasem našel přesně hlavu Juana Caly. Ten byl sice od branky hodně daleko, ale krásným obloučkem přeloboval brankáře Asenja a vsítil za Sevillu důležitý vedoucí gól - 0:1!

Žlutá ponorka dlouho nemohla najít recept na dobře bránící hosty a po inkasované brance její bezradnost ještě narostla. V 35. minutě pálil z jedenácti metrů vedle domácí Perez, balón však pouze proletěl kolem levé tyče Betovy brány. Do kabina tak šla Sevilla s jednogólovým náskokem.

Po změně stran pokračovala hra v nízkém tempu a s minimem šancí. Výjimkou byl jen v 61. minutě pokus Rakitiče z hranice velkého vápna, který donutil Asenja k efektnímu zákroku. Neschopnost domácích ohrozit branku Sevilly v 72. minutě potrestal Carlos Baca, jenž využil zaváhání obránce Musacchia, který nedokázal odvrátit centr Rakitiče. Nabíhající Bacca se tak dostal k odraženému míči a nekompromisně propálil gólmana Asenja - 0:2!

Domácí se z druhého direktu vzpamatovávali jen těžko. Jiskru naděje vykřesal svému týmu až v 88. minutě Jeremy Perbet, jenž proměnil penaltu. Pokutovému kopu předcházel jasný faul Juana Caly v pokutovém území a střelec úvodní branky tak musel po obdržení červené karty předčasně do sprch. Na obrat skóre už však bylo pozdě a zápas tak nakonec skončil 1:2 pro hosty ze Sevilly.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ako to dopadne, ale pri súčasnej forme oboch týmov to bude pre španielsky fotbal dosť tragický zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

? ...vzdyt maji oba formu vice nez solidni...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele