26. kolo
02.03.2014 12:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Real Betis 1:1

Villarreal překvapivě nezvládl domácí zápas s Betisem a získal pouze bod za remízu 1:1. V boji o cenné čtvrté místo tak prohloubil svou ztrátu na Athletic, který naopak suverénně přehrál Granadu. Betis sice získaný bod sám o sobě nevytrhne, ovšem jde o správné povzbuzení do dalších kol.

Branka Bruna Soriana z pokutového kopu dvacet minut před koncem signalizovala, že by přece jen favorizovaní domácí měli zápas dovést do vítězného konce, jenže deset minut nato uviděl Ikechuwku Uche druhou žlutou kartu a podstatně narušil poklidné dohrávání utkání. Brzy nato navíc Betis zásluhou Rubéna Castra využil nastalou přesilovku. Navzdory skvělému odvrácení prohry ztrácí andaluský celek na záchranu stále propastných jedenáct bodů, stejně tak Villarreal může po dnešku zpytovat svědomí. Žlutá ponorka totiž klesla na vzdálenost šesti bodů od čtvrtého Athleticu.

Díky nečekanému úspěchu v pohárové Evropě, kde Betis zvítězil na půdě Kazaně a probojoval se do osmifinále Evropské ligy, mohli jít hosté do zápasu dobře naladění. Začali však opatrně a přenechali iniciativu Villarrealu. Ten prostřednictvím Moie Gómeze hned v prvních minutách ostřeloval brankáře Adána, ovšem neúspěšně. Zbytek první půle pak sklouznul do nevýrazného pojetí hry z obou stran a v poločase tak zůstalo skóre bez branek.

Druhý poločas nabídl o poznání více vzruchu. Nejprve střídající Uche zahodil skvělou příležitost po přihrávce debutujícího Olivera Torrese, když z místa blízkého penaltového puntíku pouze přestřelil. Když však do konce utkání zbývalo jen něco přes dvacet minut, domácí se přece jen dočkali. Uche si narazil se spoluhráčem a pronikl do šestnáctky, kde jej nevybíravě srazil na zem Javier Chica. Přestože opakované záběry ukázaly, že hostující hráč nejprve trefil míč, rozhodnutí rozhodčího udělit za zákrok pokutový kop již přehodnotit nešlo. Soriano poslal Adána na druhou stranu a pohodlně poslal domácí do vedení.

Naděje Betisu na zmrtvýchvstání přišly záhy, když za agresivní skluz na Nona uviděl Uche druhou žlutou kartu a musel jít předčasně do kabin. Z nastalého tlaku hostů se urodilo několik rohů a krátce poté také vyrovnání. Centr Vily na zadní tyč trefil přesně hlavou Castro a rozradostnil lavičku Betisu v čele s trenérem Calderónem. Následně mohli Andalusané dokonce utkání úplně otočit, jenže v rozhodující chvíli jak rána Figuerase, tak Rodrígueze v dobrých šancích šly těsně vedle. Nakonec však v hektickém závěru mohl ještě skórovat i Villarreal, ovšem Adán byl při ráně Dos Santose pozorný a konečky prstů ji vytáhl mimo tři tyče.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele