33. kolo
12.04.2014 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Levante UD 1:0

Villarreal až na poslední chvíli rozhodl o svém vítězství nad Levante 1:0, když vítěznou branku vstřelil až v páté minutě nastavení Jérémy Perbet. Žlutá ponorka se po šťastné výhře posunula před chybující San Sebastian, Levante se po druhé porážce v řadě musí spokojit s prozatímním desátým místem a bude doufat v zaváhání Malagy.

Domácí na svého soupeře vyrukovali s velmi aktivní hrou od samého počátku utkání. Už v 10. minutě se dobrým pokusem prezentoval Pereira, jehož ránu z dvanácti metrů vytlačil brankář Navas skvělým zákrokem na rohový kop. Pereirova šance znamenala pro hosty probuzení, a přestože Villarreal měl výraznou převahu na míči, dostávalo se Levante do poměrně velkého počtu šancí. Ve 24. minutě mohl hosty do vedení posunout Casadesús, ale svou hlavičku v dobré příležitosti namířil vedle.

Hra pokračovala v nastaveném rytmu, a přestože měl Villarreal výraznou převahu, nedokázal ani jednu akci dotáhnout do kýžené brankové příležitosti. Na druhé straně pak z protiútoků asi nejvíce hrozil Vyntra, ale ani ten nakonec výrazněji neohrozil domácí svatyni.

Po změněn stran přišlo dvojí střídání v týmu Villarrealu a na hřiště naskočily čerstvé síly v podobě Aquina a Triguerose. Přeskupení řad domácímu kouči Marcelinovi vyšlo a jeho svěřenci opět dokázali zatlačit Valencijské na jejich polovinu. V 50. minutě dokonce napálil Mario Gaspar tyč Navasovy brány! Další vzrušující momenty pak přišly až v poslední dvacetiminutovce, kdy domácí vystupňovali svůj tlak. Nejprve Gaspar zahodil svůj nadějný samostatný únik na Navase teatrálním pádem a v 77. minutě pak odražený balón napálil Trigueros z pětadvaceti metrů k levé tyči, kde se fantastickým zákrokem opět předvedl Keylor Navas.

Už to vypadalo, že brankář Levante opět nasměruje své mužstvo za dalšími důležitými body. O to víc, když si poradil i s nebezpečnou jedovkou Pereiry ze 79. minuty. V úplně poslední šanci zápasu však gólman z Kostariky přece jen musel kapitulovat. Běžela už 95. minuta utkání a Villarreal se hnal do posledního mohutného útoku, ze kterého vytěžil nebezpečnou standardní situaci na pravé straně. Trigueros zkusil prudký centr na bránu hostů a těsně před Navasem se zjevil Jérémy Perbet, jenž svou hlavičkou odstartoval gólovou radost zaplněného El Madrigalu - 1:0! Žlutá ponorka tak přece jen zaslouženě vytěžila z těžkého zápasu všechny tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

menší překvapení 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Tiež si myslím, že to bude ťažký zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele