24. kolo
15.02.2014 22:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Vítězství Viga nezabránil ani slzný plyn

Villarreal doma podlehl Vigu 0:2 a tím dal šanci San Sebastianu bodově se dotáhnout na pátou příčku. Villarreal většinu zápasu dominoval, ale nakonec se díky dvěma rychlým brankám radovali hosté. Závěr utkání silně poznamenal nesportovní incident, kdy někdo hodil na hřiště bombu se slzným plynem. Skandál z 87. minuty tak přebil jakýkoli dojem ze hry.

Žlutá ponorka přitom nezačala úplně špatně. Už v 9. minutě vyslal dobrou ránu na bránu Viga Bruno, míč proletěl jen těsně kolem pravé tyče. Villarreal tlačil celou první půli, ale gólman hostů Yoel držel pro Celtu dlouho nadějný výsledek. V 32. minutě to zkoušel Perbert, ale míč za Yoelova záda neprocedil. V 34. minutě prezentoval Giovani ve vápně Celty jistě precizně nacvičenou hereckou vložku, když svému pádu hodně přidal. Píšťalka rozhodčího však zůstala správně němá. O chvíli později překazilo gólovou akci domácích ofsajdové postavení Triguerose. Poslední šancí domácích byla střela Perberta ze 44. minuty, domácí útočník ale míč poslal vysoko nad bránu.

Územní dominance Villarrealu pokračovala i v druhém poločase. Po rohovém kopu Giovaniho v 48. minutě hlavičkoval Bruno těsně nad. V 55. minutě musel podruhé míč lovit ze sítě Yoel, jenže gólovou akci Perbeta opět zastavil zdvižený praporek rozhodčího. Celta odpovídala rychlými protiútoky jenže ani Santi Mina ani Krohn-Dehli se svými šancemi nenaložili dobře.

Santi Mina neuspěl ani v 62. minutě, jeho slabou ránu totiž Juna Carlos pohotovým zákrokem zlikvidoval. Na druhé straně pálil ostrými Pina, Yoel však výborným zákrokem udržel Vigo nad vodou. A svému brankáři mohli hostující hráči děkovat ještě v 80. minutě, když zneškodnil nebezpečný únik Perbeta. Domácím se čas ke skórování rychle krátil a vypadalo to, že utkání skončí bezbrankovou remízou. Téměř patnáct tisíc diváků však šokovala akce Viga z 83. minuty, kdy López posadil svůj přímý volný kop přesně na hlavu Fabiána Orellany a skákající balón zapadl přesně k tyči Carlosovy branky - 0:1!

V 87. přiletěla na hřiště bomba se slzným plynem a utkání muselo být přerušeno. Celý stadion byl během několika minut zcela vyklizen a vše nasvědčovalo tomu, že se zápas nedohraje. Takový skandál EL Madrigal skutečně nepamatuje a celá akce bude mít jistě dohru u zeleného stolu. Pokud se viník najde, bude podle slov šéfa Villarrealu postaven před soud. Štiplavý dým se po několika minutách podařilo zkrotit a zápas se mohl dohrát. Nechtěná přestávka však prospěla především hostujícímu celku, jelikož v 90. minutě rozhodl o třech bodech pro Celtu střídající Nolito, jenž se krásně trefil z přímého volného kopu - 0:2! Dramatický zápas tak vyhráli hosté o dva góly a mohou se těšit z obhájení jedenácté pozice.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně ten stadion během pěti minut vyklidili...ale pořád nechápu jak se takovýhle věci můžou vůbec na stadion dostat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele