22. kolo
03.02.2014 22:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - CA Osasuna 3:1

Villarreal doma potvrdil roli favorita, když na poloprázdném El Madrigalu přehrál Osasunu 3:1. Všechny góly padly až v druhé půli, hrdinou domácích se stal Jérémy Perbert, jenž sám vsítil dvě branky. Villarreal obhájil pozici v top pětce, Pamplona je nyní dva body od sestupových příček.

Úvod utkání byl z obou stran nervózní a hru kouskovaly četné nepřesnosti. Villarreal ale přece jen těžil z územní převahy. V 15. minutě pálil neúspěšně na bránu Trigueros, v 19. minutě mohl udeřit Uche, ale levačkou mířil jen nad bránu gólmana Andrése. Brankář hostí se vyznamenal ještě v 31. minutě, kdy vynikajícím výběhem zlikvidoval pokus Gómeze. Osasuna se osmělila po půlhodině hry, ale brankou neskončil neohrožený průnik De Las Cuevase ani pokus Lotiese z následného rohového kopu. V půli tak na ukazateli skóre svítily dvě nuly.

Villarrealu velmi pomohla brzká branka v úvodu druhého poločasu. V 47. minutě si za obranu hostů chytře zaběhl střídající Jérémy Perbet, jenž si krásně zpracoval Doradův pas a se štěstím procedil míč za záda brankáře Andrése Fernándeze - 1:0! Neuplynulo ani deset minut a El Madrigal znova propukl v gólovou radost. Z levé strany přihrál Dos Santos hbitému Miguelu Triguerosovi, jenž se s ničím nemazal a z dvaceti metrů propálil hradbu těl před sebou i zmateného Fernándeze - 2:0!

Žlutá ponorka svého soupeře jednoznačně přehrávala a byl to jen brankář Fernández, kdo dlouho držel Osasunu jakžtakž nad vodou. Pamplonští se prakticky nedostávali do hry a Villareal mohl v klidu předvádět dlouhé kombinace. Odměnou domácímu mužstvu pak byl v 75. minutě třetí gól. Po autovém vhazování Pereira bleskově vysunul rychlonohého Perberta, který nekompromisní ranou z úhlu překonal Fernándeze - 3:0!

Domácí pak hráli už v exhibičním tempu, čehož Osasuna využila k čestnému zásahu. Na posledních pět minut vyběhl na trávník za hosty Oriol Riera a ukázal svým kolegům, jak měli hrát od začátku. V 87. minutě se Armenteros dobře uvolnil na levé straně a vyslal dobrý centr do vápna domácích, tam si ukázkově počínal právě Riera, který geniální patičkou přeloboval bezmocného Asenja, přičemž se míč na cestě do brány ještě otřel o pravou tyč - 3:1! Riera mohl vzápětí ještě přidat druhý gól, jeho nebezpečná hlavička ale mířila těsně nad branku Villarrealu. Inspirovaný Riolovou aktivitou to ještě v nastaveném čase zkusil Armenteros, jeho střela z dvanácti metrů ale pouze těsně prosvištěla kolem domácí branky. I přes poněkud vypuštěnou koncovku utkání tak Villarreal zvítězil 3:1.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele