13. kolo
10.11.2013 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Atlético Madrid 1:1

Villarreal zase obral o body mužstvo z hlavního města. Po remíze s Realem Madrid ve čtvrtém kole vybojovala Žlutá ponorka bod i s Atléticem Madrid a opět tak zasáhla do bojů o nejvyšší příčky. Po remíze 1:1 ztrácí Rojiblancos na vedoucí Barcelonu už tři body, Villarreal naopak potvrdil postavení v první čtveřici La Ligy.

Začátek utkání se pro hostující Atlético nemohl odvíjet lépe. Už ve 2. minutě totiž Juanfran poslal nebezpečný centr do vápna domácích a nabíhající Koke natolik zmátl obránce Villarrealu Maria, že si Juanfranův pas nešťastně srazil do vlastní brány - 0:1! Brzký úvodní gól tak významně poznamenal taktiku obou mužstev prakticky po celý zbytek zápasu i proto, že následnou šanci na vyrovnání zahodil ve vyložené šanci Cani, jenž levačkou poslal balón těsně vedle Courtoisovy svatyně.

Otevřený fotbal pokračoval i v následujících minutách. Villarreal se snažil vývoj utkání otočit, Atlético vyčkávalo na vhodnou příležitost k protiútoku. Zároveň se hrála poměrně tvrdá hra, která vedla k vysokému počtu faulů a tím i standardních situací. Přesto se ani jedno mužstvo nedokázalo dostat do vyložené pozice, a tak se šlo do šaten za příznivějšího stavu pro hostující celek.

Po změně stran pokračovalo Atlético ve své tradiční taktice rychlé kombinační hry, zatímco domácí sbírali procenta v držení míče. Aktivní hra Villarrealu mohla skončit gólem v 64. minutě, když Aquini výborně přihrál Jonathanu Pereirovi, jeho rána levou nohou ale zamýšlený cíl nenašla. Nadlouho jediným vzrušením byl tak incident mezi Diegem Costou a Gabrielem Paulistou ze 71. minuty. Costa naprosto dětinsky vrazil před přímým kopem domácích loktem do břicha Paulisty, načež se brazilský obránce teatrálně skácel na zem. Trapný incident ale penaltou pro Žlutou ponorku neskončil, a tak se domácí fanoušci mohli soustředit na další fotbalovější akce.

V lepším světle se domácí hráči ukázali už za necelých deset minut. Po autovém vhazování Maria převzal míč Perbet, který se obratně zbavil dotírajícího Tiaga a předložil míč nabíhajícímu Ikechukwu Ucheovi. Nigerijský útočník nabízenou šancí nepohrdlnul a zajistil svému týmu vyrovnávací branku - 1:1! Závěrečná desetiminutovka, ve které mohly rozhodnout utkání obě mužstva, už vyloženou šanci nepřinesla. Atlético tak napodobilo svého městského rivala a z El Madrigalu si odvezlo pouze jeden bod. Villarreal naopak dokázal, že jeho výkony z úvodu sezóny nebyly náhodné a po sezóně strávené v druhé lize si plně si zaslouží umístění mezi nejlepšími čtyřmi týmy Primera División.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele