27. kolo
09.03.2014 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

UD Almería - Sevilla FC 1:3

Sevilla zvládla boj o poháry a proti domácí Almeríi si připsala cenné tři body. Ty jí zajistily branky Carlose Baccy, Daniela Carrica a Kevina Gameira. Kosmetická úprava výsledku díky Aleixovi Vidalovi již domácím k bodům nijak nepomohla.

Utkání se odbývalo ve velice ofenzivním duchu a oba celky se snažily dodat divákům co nejlepší možnou podívanou. Větší zásluhu na tom samozřejmě má Sevilla, které jednoznačně patřilo utkání, ale ani domácí hráči se za nepříznivého stavu nevzdali. První minuty sice patřily Almerií, ale Sevilla dobře bránila a veškeré pokusy soupeřových útočníků eliminovalo bez větších potíží. Po deseti minutách se dostal Azeez ke střele, ale ta nakonec zamířila těsně vedle Betovy brány.

Od začátku bylo na hostech vidět, že do dnešního utkání nepřijeli jen posbírat drobečky, ale že se bez třech bodů domů vracet nechtějí. Hned v páté minutě se snažili tlačit do útoku, kterou ale nakonec zbrzdil Cristoforo. V jedenácté minutě se probudili i domácí ze spánku. Po několika minutách nudného napadání se dostal ke střele z voleje mladičký Azeez, bohužel pro jeho tým chyběla jeho přesnost. Ve dvacáté minutě se znovu ke slovu dostali fotbalisté Sevilly.

Reyes hledal velmi zajímavě Baccu, který se ale nedostal k míči a včas dokázal vyběhnout gólman Esteban. Sevilla dále vyvíjela tlak na domácí. O tři minuty později už měl Gameiro na noze vedoucí branku, když doklepával do prázdné branky, Torsiglieri byl ovšem proti a skluzem zachránil Almerii. Po půl hodině hry se ale skóre na ukazateli již měnilo. Gameiro vyslal vpřed Baccu, který zkušeně překonal Estebana a Sevilla tak dokázala proměnit svůj vytrvalý tlak na dobře bránící Almerii. Před koncem prvního poločasu už nebylo vidět moc šancí, pouze rozhodčí rozdal několik žlutých karet.

Hned v úvodu druhého poločasu se snažil po rychlém protiútoku Gameiro zakončit mezi tři tyče, Esteban však opět včas vyběhl. O zvrat se pokoušel Torsiglieri - jeho pokus nůžkami ale mířil vysoko nad. V 51. minutě přišel další gólový moment zápasu. Po rohovém kopu Sevilly zakončoval do prázdné branky Daniel Carriço a Sevilla tak navýšila svůj náskok. Almeria se stále pokoušela o zpříjemnění výsledku, půlhodiny před koncem utkání se postavil k přímému kopu Suso a výborně obstřelil zeď a výtečný zákrok tak musel vytáhnout brankář Beto.

V sedmdesáté minutě odešel střelec Bacca a nahradil jej Ivan Rakitić. Již o sedm minut později zatáhl perfektně míč po kraji a přesným pasem našel Kevina Gameira, který již měl před brankářem Estebanem jednoduchý úkol. Almeria tak byla velmi tvrdě zasažena. Nakonec se ale dočkala odměny. Pět minut před koncem obrana Sevilly přece jen trochu zaspala a této šance se velmi dobře zhostil Aleix Vidal, který nechytatelnou ranou do šibenice aspoň upravil stav utkání.

Sevilla díky tomuto výsledku tak poskočila na sedmé místo, zatímco Almerie se dál trápí mezi posledními třemi kluby, které by mohl na konci sezóny čekat pád do druhé ligy.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele