5. kolo
21.09.2013 18:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

UD Almería - Levante UD 2:2

Almería se ani tentokrát nedokázala poučit z předchozích ligových kol, znovu prohospodařila nadějný náskok a pouze remizovala 2:2 s Levante. Ani vedení 2:0 po jednapadesáti minutách nestačilo domácím k tomu, aby si uhráli první ligové vítězství.

Pokaždé v dosavadních pěti kolech Almería dokázala vstřelit dvě branky, a pokaždé minimálně dvě inkasovala. O to víc musí ligového nováčka mrzet, že ve čtyřech případech vždy vedl a v závěru naději na výhru ztratil. Tentokrát se však ani nejednalo o žádné pozdní drama, neboť Levante dokázalo na branky Verzy se Susem odpovědět ještě do hodiny hry v rozmezí pěti minut. Prosadil se Nabil El Zhar a Pape Diop, na víc se již hosté nezmohli, přestože hráli téměř celý druhý poločas proti desíti.

Přesto však může být Levante spokojeno, neboť prodloužilo svou šňůru neporazitelnosti na čtyři zápasy a se ziskem šesti bodů vytrvale postupuje tabulkou vpřed. Tatam je ostudná porážka s Barcelonou v prvním kole... Začátek sobotního utkání však celek z Valencie zaskočil nepřipravené a Almería od úvodního hvizdu jasně převzala iniciativu. Jako první zkoušel po pěti minutách obranu Levante vyděsit Suso, ovšem svůj do šestnáctky zakončil pouze ranou nad.

Brzy poté již musel brankář Keylor Navas zasahovat po akci Soriana a hned nato předvést v rozmezí minuty další dva kvalitní zákroky proti střelám Rodriho a Susa. O to překvapivější bylo, že nakonec měli nejblíže ke gólu hosté. Ivanschitz z hranice pokutového území vypálil, brankář Suárez míč pouze vyrazil před sebe a nová posila Diawara mohla zaznamenat svůj první gól za Levante, ovšem nepochopitelně zblízka trefil pouze boční síť branky.

Domácí však i nadále pokračovali v tlaku a tvorbě šancí. Verza nejprve ranou zpoza šestnáctky olíznul Navasovu tyč, ale v samotném nastavení prvního poločasu se přece jen dočkal. Suso byl totiž v pokutovém území sražen na zem Juanfranem a Verza suverénně z penalty poslal domácí do vedení. Když pak krátce po změně stran aktivní Suso, jenž na jihu Španělska působí na hostování z Liverpoolu, přidal krásnou ranou zdálky do horního růžku druhý gól, zdálo se, že je rozhodnuto. Ovšem kdo zná Almérii, chytře sází na zmrtvýchvstání soupeře. Během jediné minuty uviděl Christian Fernández dvě žluté karty a ještě k tomu hostům připadl i pokutový kop. El Zhar se přičinil o jeho jisté proměnění a rázem bylo Levante znovu na koni.

Neuplynulo ani pět minut od snížení skóre a už bylo vyrovnáno. Chytře zahraný rohový kop na kraj vápna zužitkoval povedeným volejem Diop a půlhodinu před koncem zápasu tak byl zničehonic opět nerozhodný stav. Almería se ani v desíti nevzdávala ofenzivních výpadů, ale Rodriho šanci dobře pokryl Navas, a tak se oba celky rozešly smírně 2:2. Pro domácí jde již o třetí dvoubrankovou remízu v této sezoně.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ryzskej

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Almeria 4x zasebou 2 goly tak zkusme znova 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele