7. kolo
28.09.2013 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

UD Almería - FC Barcelona 0:2

Katalánský obr si v Almeríi poradil a dotáhl vedení do zdárného konce. O úvodní branku se postaral Argentinec Lionel Messi, který ale pro zranění musel střídat. Hosty jeho ztráta nijak mrzet nemusela, i bez své nejzářivější hvězdy totiž Alméríi udolali. Druhou branku přidal obránce Adriano.

Sedmé kolo španělské Primera División má v sobotu večer na programu madridský šlágr, který budou hráči Blaugranas sledovat s klidem. Minimálně jeden z dvojice pronásledovatelů totiž večer ztratí nějaké body. Barcelonu čeká v týdnu utkání Ligy Mistrů na půdě skotského Celticu, do kterého možná fenomén Messi nenastoupí. Argentinský kouzelník musel už po půlhodině střídat kvůli svalovému zranění.

Do náznaku první šance se dostal domácí záložník Suso, centr mladíka z Liverpoolu musel brankář Valdés vyrážet na rohový kop. Stejně se vedlo také Andrési Iniestovi, který zpoza vápna zkoušel své štěstí. Brankář Esteban si ale s jeho projektilem poradil. Barceloně se v úvodní části zápasu nedařilo kombinovat tak, jak by si trenér Gerardo Martino představoval, což slouží pro obránce Almeríe coby kompliment.

Přesto se hosté ujali vedení. Po dvaceti minutách se uvolnil hvězdný útočník Messi a jeho přesná rána levou nohou s pomocí tyče skončila za zády bezmocného Estebana. O osm minut později se ale střelec první branky zranil a jeho místo musel zaujmout záložník Xavi. Do větší šance se dostával španělský útočník Aleix Vidal, který si dokázal poradit hned se dvěma hráči. do třetice mu to už ale nevyšlo a brankář Valdés mohl na chvíli odpočívat. Ne nadlouho, protože první poločas uzavřel tvrdou ranou Rodri Ríos. Španělský reprezentační brankář však míč za svá záda nepustil a do kabin mohli jít spokojenější favorizovaní hosté.

Domácí hráči dobře bránili v kombinační hře Barcelony, to ale platilo pouze do šestapadesáté minuty. Andrés Iniesta našel na levé straně aktivního Cesca Fábregase, nahrávka bývalého kapitána londýnského Arsenalu oslovila Brazilce Adriana, který tečoval míč do brány - 2:0 pro hosty.

Od té doby již Barcelona mohla zvolnit a v poklidu kombinovala na polovině soupeře. Domácí Almería nenašla dostatek sil ani schopností, aby favorita potrápila. Z velké dálky zkusil vypálit střídající Ramón Azeez, ale nastřelil pouze stínícího obránce. Se stejným výsledkem se potázaly také střely záložníka Sergia Busquetse a beka Adriana. Unaveného Chilana Alexise Sáncheze vystřídal mladík Cristian Tello, ani jeho rychlé nohy ale v nastaveném čase druhé půle míč za Estebanova záda nedostaly. V závěru zápasu Iniestovo místo zaujal mexický záložník Jonathan dos Santos. Poslední akci utkání měl na svědomí Dani Alvés, jeho tvrdá rána z úhlu však brankáře z míry nevyvedla. Favorit z Katalánska v poklidu uhrál tři body a slaví první místo.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-5

Reagovat
boryland

1:4 ...Leo 2,Neymar,Cesc....

Reagovat
monty25

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:4(0:5) - Messi (2), Cesc, Alexis, Ney

Reagovat
Robík

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Mascherano je zraní tak bude hrát asi jen těžko, chtělo by to sledovat fotbal trochu detalněji

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x15azgt_almeria-barcelona-highlights-hd-28-09-2013_sport#from=embediframe

No čím dál tím víc se těším až se spolu utkají Barcelona a Atlético....dva momentálně nejlepší kluby ve španělsku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele