36. kolo
04.05.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Villarreal CF 0:0

Souboj o poháry a slávu na sebe strhl poměrně dost pozornosti, ale přesto, že se střetly dva velmi ambiciózní a ofenzivní celky, utkání nakonec skončilo bez branek. V praxi to znamená, že Sevilla zůstává na páté příčce a Villarreal manko na šestý Real Sociedad nijak výrazně nesnížil. Ten má navíc k dobru jedno utkání.

Pod dohledem sudího Eduarda Prieta se odehrál zajímavý duel mezi pátou Sevillou a sedmým Villarrealem. Oba týmy se ještě pokoušejí rázně promluvit do pohárových soubojů, takže o náboj v tomto utkání nebyla nouze.

Žlutá ponorka má co vracet - naposledy se totiž se Sevillou rozešla s pocitem těsné porážky 2:1. Šanci zářit v jejím dresu měli od první chvíle Jonathan Pereira a Giovani. Sevilla postavila do útoku Kevina Gameira a doufala, že naváže na pozici žolíka. O první akci se ale postarali hosté, kteří vyslali do útoku rychlého Giovaniho dos Santose. Ten překonal prvního obránce a nebezpečně vypálil, ale jeho projektil nakonec skončil těsně nad břevnem Varasovy brány!

Momenty v Seville si užívá zkušený záložník Stéphane Mbia. Ten sehrál klíčovou úlohu v utkání Evropské ligy s Valencií, které vstřelil klíčovou branku. Také dnes se mohl jako první zapsat do střelecké listiny, když tvrdě vypálil směrem brankáře Sergia Asenja. Nakonec ale bomba z jeho kopaček mířila těsně vedle! Mezi jeho spoluhráče patří také chorvatský záložník Ivan Rakitić, který prožívá skvělou sezonu. Mladého tvůrce hry žádají nejpřednější kluby v Evropě a Rakitić dnes večer ukázal, proč tomu tak je. Jeho první střelu brankář Asenjo vyrazil. V další akci Rakitić volil nahrávku a měl relativně větší úspěch - Marin sice míč lehce tečoval, ale na brankáře Asenja ani to nestačilo.

Domácí si žádali pokutový kop po zákroku na Morena, rozhodčí Prieto však zůstal v klidu, pokračuje se ve hře. Po půlhodině hry měl dost práce i Asenjo, který musel s potížemi likvidovat ránu Vitola. Ten si seběhl do pokutového území, obdržel přesnou nahrávku a vypálil. Jeho ránu na přední tyč ale Asenjo vyrazil. Podobně se vedlo také kombinaci Marina s Gameirem, která rovněž zůstala bez gólového efektu.

Vitolo později udělal prostor spoluhráči Reyesovi a někdejší španělský reprezentant přišel na hřiště v zájmu odstranění nuly na kontě Sevilly. To se mu ale příliš nevedlo, protože první přihrávku do větší šance nepředal nabíhajícímu Gameirovi úplně přesně. Ten se dostal do další velké šance o chvíli později, když vystihl centr z levé strany a jen tak tak, že o centimetry minul dobře mířený míč. Žlutá ponorka se nevynořovala poblíž pokutového území brankáře Varase s takovou pravidelností, což vedlo ke střídání. Jonathana Pereiru nahradil agilní rychlík Ikechukwu Uche.

Střídala také Sevilla, která se rovněž odmítala smířit s remízovým výsledkem. Na hřiště se místo Sampiera dostal Carlos Bacca, jenž rovněž prožívá výbornou sezonu. Ten však pouze sledoval akci mexický mladík Giovani dos Santose, který mířil těsně mimo brány. Když už se schylovalo k remíze, na výsledek se zřejmě nemohl dívat Gameiro a napálil míč z dvaceti metrů přímo na bránu. Brankář Sergio Asenjo byl ale připraven a míč vyrazil mimo. Carlos Bacca se sice s míčem probíjel do pokutového území, ale ani on se radovat nemohl, protože mu celou akci překazil praporek pomezního sudího.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele