8. kolo
06.10.2013 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sevilla FC - UD Almería 2:1

Ivan Rakitić spasil Sevillu! Domácí hráči se sice v Andalusii ujali vedení, ale Almería díky gólu Rodriho Ríose srovnala. Po čas druhé půle se tempo hry uklidnilo, závěrečný tlak Sevilly ale přeci jen hosté nevydrželi a ve třetí nastavené minutě nakonec inkasovali rozhodující branku.

Sevilla se mohla hned v úvodu spolehnout na kanonýra Kevina Gameira, který se v PSG stal nepotřebným, a tak se rozhodl pro změnu prostředí. Zdá se, že dobře udělal. Fanoušci Sevilly si to mysleli hned po šesti minutách, když Gameiro využil chyby brankáře Estebana a pohotově zakončil - 1:0 pro domácí tým.

Úvodní dvacetiminutovku ale jinak rámovalo mnoho nepřesných přihrávek a faulů, které musel sudí Ignacio Villanueva řešit. Hostující tým rozhodně neskládal zbraně a brzy se dočkal odměny. Almería sice dnes večer nepatřila k týmu, který by držel míč na kopačkách a na ofenzivně laděný výlet k brankáři Betovi se dostávala spíše nahodile. I to jí ale stačilo k vyrovnání - mladý záložník Suso našel volnějšího Rodriho, který lobem přehodil vybíhajícího brankáře Beta!

Sevilla si chtěla vedení vzít okamžitě zpátky, což mohla dokázat po zmatcích v pokutovém území a střele mladíčka Bryana Rabella. Posila z chilského týmu Colo Colo ale nastřelila pouze břevno. Jairo mohl strhnout vedení na stranu domácího týmu, ale jeho tvrdá rána postrádala přesnosti. Přelobovat brankáře Beta se podařilo také Aleixovi, ale portugalský reprezentant se díky skvělým reflexům stihl včas vrátit a míč v cestě do sítě zastavil.

První poločas ukončil muž, který jej také začal - Kevin Gameiro ale přihrávku od Jaira napálil vysoko nad. Takže drama pokračovalo i v druhých pětačtyřiceti minutách. Prvních patnáct minut se ani jeden z týmů dopředu příliš nehrnul, což změnil až Ivan Rakitić. Jeho táhlá střela však zamířila mimo tři tyče. V hostujícím dresu dohrál Aleix Vidal, který byl nahrazen Hélderem Barbosou. Jeho první dotyk s míčem znamenal střelu portugalského záložníka, se kterou si Beto málem nedokázal poradit. Hosté mohli zvítězit krásným gólem Rodriho, který se položil do centru a "nůžkami" málem skóroval. Beto ale předvedl skvělou poziční hru i reflexy a míč zkrotil na brankové čáře!

Přesto se body nakonec nedělily - tříminutové nastavení se kvapně blížilo ke konci, Ivan Rakitić ale zavelel k útoku a naběhl si do vápna. Tam chorvatskou hvězdu a kapitána Sevilly zastihl centr, který už zkušený záložník za záda Estebana dostal. Tím si získal potlesk domácích fanoušků a pro svůj tým tři body.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Robík

2:0

Reagovat
Robík

4:0

Reagovat
Robík

2:0

Reagovat
Robík

To je nemilé,zapoměl jsem jak vyymazat svůj odeslaný komentář.Budu vděčný za radu.Skleroza nebolí

Reagovat
šolim

To nejde!

Reagovat
Robík

Dík za info

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele