26. kolo
02.03.2014 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Sociedad 1:0

Tuhý boj o kvalifikaci do evropských pohárů přinesl souboj domácí Sevilly s Realem Sociedad San Sebastian. Hosty provázela euforická pověst týmu, který v minulém kole porazil věhlasnou Barcelonu a dnes se chystal svou roli potvrdit. To se mu však nepodařilo, rozhodl střídající Gameiro.

V úvodu ale hosté trochu podehli tlaku Sevilly a jejích vášnivých fanoušků, takže prvních deset minut se žádná zajímavá šance nevyskytla. Domácí sice více hráli s míčem u nohou, ale nedokázali vyzrát na pečlivě a organizovaně fungující defenzívu hostujícího celku. Až po dvanácti minutách si vzal míč pod patronát chorvatský záložník Ivan Rakitić a vyslal na brankáře Claudia Brava nebezpečnou střelu. Bravo si s ní ale bravurně poradil.

Real Sociedad si první šanci vytvořil posléze, i když nutno říct, že Antoine Griezmann byl v nevýhodné pozici. Přesto se k míči dostal dřív než brankář Beto a hlavičkou minul jeho tyč. Po dvaceti minutách mohla jít Sevilla do vedení, když se individuální akcí blýskl Carlos Bacca. Ten si poradil i s trojicí protihráčů a nahrál volnějšímu Reyesovi. Jeho ránu z kraje pokutového území však nekompromisně zastavilo břevno!

Hosté pochopili, že bez snahy o útočení se tří bodů nedočkají a začali hráče Sevilly aktivněji napadat hned při rozehrávce. To se jim částečně vyplatilo, protože získali na svou stranu více standardních situací a vystavili domácí tlaku. Množství náběhů do vápna zakončila často nepřesnost ve finální fázi či pád hostujícího hráče uvnitř pokutového území. Ani Zurutuza si však penaltový zákrok nevymodlil.

Stejně tak se jej po lehkém kontaktu s Claudiem Bravem nedočkal Ivan Rakitić. Míč příliš daleko od nohy si dal také Zurutuza, který narazil na připraveného brankáře Beta. Ten pak sledoval, jak jeho spoluhráči neproměňují obrovskou šanci. Centrovaný míč z levé strany již mířil do brány, ale její strážce Bravo skvěle zakročil.

Hosté se pokusili zvýšit svou aktivitu hned zkraje druhého dějství a brankář Beto musel likvidovat jeden ostrý centr za druhým, ale dnes večer své spoluhráče podpořil dobrými výkony. Po hodině hry se do pokutového území dral Cristóforo, ale před ním byl nedovoleně zastaven. Real Sociedad se sice krátce poté ujal vedení, ale jeho radost byla zbytečná - zpětná nahrávka do pokutového území již překročila brankovou čáru.

Brankář Claudio Bravo sice po většinu utkání působil jistým dojmem, ale dvacet minut před koncem zápasu se dopustil obrovské chyby. Ve snaze odkopnout míč totiž podklouzl a navíc se míče dotkl rukou až za pokutovým územím! Z následné standardní situace ale Ivan Rakitić skórovat nedokázal. Své kvality mohl Beto na opačné straně dokázat jen o chvíli později, když se po skvělé nahrávce dostal k zakončení Antoine Griezmann a hlavičkou donutil Beta k dobrému zákroku.

Rozhodujícím momentem celého klání se stalo střídání Carrica, jehož nahradil Kevin Gameiro. Bývalý útočník PSG na hřišti působil sotva pět minut, když se dostal do pokutového území, kličkou se zbavil marně stíhajícího obránce a s přispěním brankáře Claudia Brava vsítil důležitou branku!

Do konce utkání se Sevilla pokoušela udržet míč pod kontrolou a i když se jí to nepodařilo, může slavit tři body. Real Sociedad totiž své šance využít nedokázal a ze Sevilly si odváží pouze porážku. Nic s tím neudělala ani šance Agirretxeho, který centr ze strany minul.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
RS

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele