14. kolo
24.11.2013 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Real Betis 4:0

Domácí FC Sevilla nedala prostor jakýmkoli pochybám a v sevillském derby jednoznačně přehrála svého městského rivala Real Betis. Domácí šli do vedení hned ve 2. minutě utkání a tápající obranu Verdiblancos poté překonali ještě třikrát. Po vítězství 4:0 je Sevilla osmá, Betis se naopak díky třetí porážce v řadě osamostatnil na posledním místě tabulky.

Domácí rozhodně nezacházeli se svými hosty v rukavičkách a hned z jejich první vážnější akce se zrodil úvodní gól zápasu. Psala se teprve 2. minuta, když José Antonio Reyes perfektně načasoval přihrávku na rozběhnutého Carlose Baccu a kolumbijský útočník svůj samostatný únik bezpečně proměnil - 1:0! Betis se poté dostal pod tlak, ze kterého se vymaňoval jen sporadickými výlety na polovinu domácích.

Další zajímavé momenty přišly až po půlhodině utkání. Úporný boj o každý metr přerušila až nádherná rána hostujícího Nona z dobrých pětatřiceti metrů, která orazítkovala tyč Betovy brány. Tvrdá hra z obou stran přinášela žluté karty a rozhodčí Javier Estrada měl docela dost práce s usměrňováním hráčů. Ve 42. minutě unikal středem hřiště Reyes a přemotivovaný Paulão jej zápasnickým chvatem srazil na zem a tím nedal sudímu Estradovi jinou možnost než mu ukázat druhý žlutý trest v průběhu pouhých pěti minut a poslat ho tím předčasně do kabin. Z následné standardní situace zahrávané Rakitičem se navíc hlavou prosadil Stéphane Mbia, jenž svou letošní premiérovou brankou srazil Betis na kolena - 2:0!

Po změně stran se oslabený Betis snažil s utkáním něco udělat, ale jeho aktuální forma mu neumožňovala vytvářet trvalý tlak na rozjeté domácí hráče. Z Sevillu zahrozil v 50. minutě Bacca, ale svůj slibný průnik zakončil jen slabou střelou. Oproti prvnímu poločasu již hra nebyla tolik vyhrocená a domácí hráči chytře vyčkávali, až se jim naskytne šance na skórování. Ta přišla v 59. minutě. Chybu v rozehrávce Betisu využil Bacca, jenž vynikajícím obloučkem našel Vitola. Ten si míč potáhnul doprava a přízemní střelou podstřelil padajícího gólmana Beta - 3:0!

Přes statečný výkon byli hosté jen málo nebezpeční. Naproti tomu se v 65. minutě ocitli opět blízko gólu domácí. Po centru Figueirase nejprve hlavičkoval do tyče Iborra a následná dorážka do zívající brány nesedla Vitolovi, který míč poslal vysoko nad. Největší šanci Betisu v druhé půli spálil v 78. minutě Rubén Castro, který vybojoval míč na polovině domácích a vyslal povedenou střelu z hranice pokutového území. Ke smůle domácích však balón prosvištěl těsně vedle prvé tyče branky strážené Guillermo Sarou.

Derby již bylo prakticky rozhodnuto, ale domácí si na samotný závěr zápasu schovali ještě jeden gól. V 88. minutě se po rohu Rakitiče výborně prosadil na první tyči Iborra a svým prvním gólem v sezóně stanovil konečný účet zápasu na 4:0 pro Sevillu.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
tlaci

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele