21. kolo
25.01.2014 22:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Sevilla FC - Levante UD 2:3

Levante nečekaně zaskočilo Sevillu na jejím hřišti, když po napínavém mači svítilo na konci zápasu skóre 3:2 pro hostující celek. Domácí v zápase dvakrát vedli, jenže branky Vyntry a Simãa na začátku poslední dvacetiminutovky rozhodly o vítězství hostů z Valencie. Levante se v tabulce posunulo už na osmou příčku, Sevilla se nachází těsně pod pohárovým umístěním.

Sevilla začala utkání náporem a svůj tlak mohla zužitkovat už v 9. minutě, když Gameirova patička našla přesně kopačky Rakitiče. Tvrdá rána domácího kapitána ale jen těsně prosvištěla kolem levé tyče. Sevilla mohla udeřit ještě ve 14. minutě, vynikající gólman Navas ale pohotovou střelu Vitola dokázal vyrazit do bezpečí. Domácí se zasloužené branky dočkali ve 26. minutě, kdy z pravé strany velkého vápna vyslal geniální oblouček obránce Coke. Míč přeletěl marně se natahujícího Navase a od tyče se odrazil do brány - 1:0!

Radost domácích ale netrvala příliš dlouho. Ve 29. minutě se po zákroku domácího Fazia v pokutovém území skácel Barral a sudí Teixeira neměl jinou možnost než písknout penaltu. K balónu se postavil sám David Barral a střelou do protipohybu brankáře Beta zajistil hostům vyrovnání - 1:1! Utkání ani v nejmenším neztratilo náboj a jeden útok střídal druhý. V 34. minutě nepřesně pálil Rakitič, na druhé straně zkusil štěstí z dobrých třiceti metrů Ivanschitz, rakouský reprezentant ale připraveného Beta nepřekonal.

Druhý poločas nabídl opět drtivý tlak domácího celku. Hned v 48. minutě se po závaru před Navasovou brankou ocitl ve vyložené příležitosti Gameiro, francouzský útočník však mířil trestuhodně nad. Stejný hráč mohl skórovat o tři minuty později, ale hlavou nedokázal dorazit do branky sraženou Rakitičovu střelu. Korunu střelecké nemohoucnosti domácích nasadil v 58. minutě právě Rakitič. Po Simãově ruce totiž nařídil hlavní arbitr pokutový kop, který kapitán Sevilly namířil jen do brankáře Navase!

Střeleckou smůlu protrhli domácí 69. minutě. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu napravil Rakitič své předchozí zaváhání a tvrdou ranou zpoza pokutového území propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:1! Podobně jako u prvního gólu Sevilly však dokázali hosté rychle najít odpověď. Na rohový kop Ivanschitze si nejvýše vyskočil Loukas Vyntra a řecký obránce s českými kořeny umístil svou hlavičku přesně do růžku Betovy brány. Vyntra svou druhou brankou v sezóně zajistil hostům v 71. minutě vyrovnání - 2:2!

Překvapení domácí hráči se nestačili divit, když se o další čtyři minuty později opět měnilo skóre. V 75. minutě se jak jinak než z rohového kopu v podání Ivanchitze prosadilo Levante. K odraženému míči se dostal Simão, jenž i přes tíseň dvou bránících hráčů z bezprostřední blízkosti překonal ležícího Beta - 2:3!

Čas k obratu zápasu se domácím velmi rychle krátil a s přibývajícími minutami houstla na hřišti atmosféra. Po sérii ostrých faulů z obou stran si hostující Karabelas nepěkně vyšlápl na domácího Jaira a po zásluze dostal rovnou červenou kartu. Další ostrý faul na svou osobu v podání Davida Barrala si už ale mladý Jairo Samperio nenechal líbit a Barrala okamžitě srazil k zemi. V 93. minutě tak rovněž odkráčel ze hřiště s červenou kartou. Levante ubránilo překvapivé vítězství 2:3.

Autor: Miroslav Ondrejka / insidespanishfootball.com, espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Takže autor preview je názoru, že remíza na hřišti Atlética je pro Sevillu nevydařeným výkonem?

Reagovat
smazaný uživatel

"nevydařený" je blbé slovo, ale jejich výsledek na Atléticu předvedené hře podle mého moc neodpovídal..

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Robík

3:0

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

Víte proč Sevilla prohrála? Duvod je jasný. Kurs 1,33 byl nížší jak u posledních 3 zápasu doma ,které neprohráli.Mám 10 mega v peněžence.Přece je nedám na Getafe v minulém kole ,ale počkám si,až je opačný kurs vyžší a peru to tam.Denně jsou takové případy. jsem brzo ráno ted už ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozeral som len koniec zapasu, a stavil som live na Levante, za stavu 2:3 bol na Levante kurz 1.5. Kurz-nekurz, to nie je podstatne, ale Sevilla mala na vzhladom svoju povest a trenera slabsi "drive" dopredu (goly v 71 a 75 boli inkasovane z rohovych kopov). Myslim, ze Levante pomohol trochu aj rozhodca, v sesnastke Levante sa odohral zakrok na penaltu. Sukromne mam dojem, ze spravene odhadli priebeh zapasu ludia, co Seville natipovali 2-3 goly a Levante 1-3. Lopta je gulata a niektore zapasy sa jednoducho tipnut dopredu nedaju.

Obecne kolo mi nevyslo, netipoval som vysledky, ale obidva timy daju gol v obidvoch polcasoch Real Valladolid - Villarreal CF a UD Almería - Getafe CF.

Reagovat
smazaný uživatel

spravene = správne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele