23. kolo
09.02.2014 21:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Sevilla FC - FC Barcelona 1:4

Barcelona si s přehledem poradila se Sevillou, na jejím promáčeném hřišti zvítězila 4:1 a díky lepšímu skóre opět okupuje čelo La Ligy před Realem a Atléticem. Lionel Messi opět řádil, když dva góly sám dal a na jeden přihrál, po jedné brance si připsali ještě Sánchez a Fábregas. Sevilla může litovat velkého množství promarněných šancí. Po třiadvacátém kole je Emeryho tým stále sedmý.

Na trávník v Seville se po značnou část nedělního večera snášely husté krůpěje deště, což téměř znemožňovalo kombinační fotbal. Přesto se bezmála pětadvacet tisíc diváků dočkalo pěti krásných branek, ke smůle domácích fanoušků, čtyři z nich padly do sítě domácího výběru. Nadšení příznivcům andaluského týmu vydrželo celou první půlhodinu, jelikož v 15. minutě se po krásné kombinaci a přihrávce Vitola prosadil tvrdou ranou Alberto Moreno - 1:0! O pět minut později orazítkoval tyč Valdésovy brány Carlos Bacca a vše nasvědčovalo tomu, že by Sevilla mohla zopakovat úspěch Valencie z minulého kola.

V 34. minutě však přišla nebezpečná standardní situace pro hosty. K její exekuci se postavil Lionel Messi, jenž balón posadil přesně na hlavu Alexise Sánchéze a rázem bylo vyrovnáno - 1:1! Opakované záběry ukázaly pravděpodobné ofsajdové postavení střelce vyrovnávacího gólu, domácí hráči však protestovali marně. Hra byla stále vyrovnaná s šancemi na obou stranách, ale ještě před přestávkou znova udeřili hosté. V 44. minutě poslal katalánský velkoklub do vedení Messi. Argentinský útočník stál na konci smrtícího protiútoku Barcelony, když po přiťuknutí Pedra tvrdou ranou z hranice šestnáctky nekompromisně propálil brankáře Beta - 1:2!

Druhý poločas začala lépe Sevilla, v 50. minutě ale Vitolo nedokázal přesně zakončit svůj průnik. O čtyři minuty naopak čaroval na čáře Valdés, když zlikvidoval ránu Baccy i následnou dorážku Gameira. Lekci z produktivity uštědřili Katalánci domácím hráčům v 56. minutě. Iniesta chytře vysunul Messiho, který se i mezi dvěma bránícími hráči neuvěřitelně rychle zorientoval a pohotovou střelou zasunul míč k pravé tyči domácí branky - 1:3! Sevilla toužila ještě utkání zvrátit, Barcelonským ale třetí vstřelená branka dodala dostatek sebevědomí pro jejich tradiční "tiki-taka".

V posledních dvaceti minutách hráči Sevilly opět šlápli na plyn, útočný prapor domácích držel především střídající Čeryšev, ale ani levonohý ruský útočník si vyloženou příležitost nedokázal vypracovat. Konec veškerých nadějí Andalusanů přišel v 88. minutě. Sánchez skvěle potáhl míč po pravé straně, pronikl do pokutového území a tam naservíroval míč nabíhajícímu Cescu Fabregasovi. Šestadvacetiletý Španěl z malého vápna obloučkem vsítil čtvrtý gól svého týmu- 1:4! Barcelona tak opět drží první místo, na záda jí však těžce dýchají oba největší madridské kluby.

Autor: Miroslav Ondrejka / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

2:4

Reagovat
boryland

1:3....Leo 3....

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

V Seville má pršať, cca 10 stupňov Celzia, pohárový zápas bol ťažko stráviteľný. S.Sebastian nevedel slušne spraviť dlhý pas a Barca zas nevedela dať gól... A Emery to na Barcu "neumí".

0:1

Reagovat
hradec

Sevilla FC 1:4 FC Barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Se soucasno formou barci max remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Barca zpatky na vrchol , tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel čas ukázat,kdo a kde je Barcelona,1:4

Jinak Real hrál včera bez nagelovanýho gaye rozhodn líp než kdyby tam běhal a dělal ty svoje přehazovačky a ksichty(Messimu nesahá ani po kotníky)

Reagovat
valloire

Přišel čas ukázat,kdo a kde je Barcelona,3-0. V riti.

Reagovat
smazaný uživatel

V doufám remíze 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 (2xleo,alexis)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý, vždycky když už sázkovky začínají zvyšovat na Barcu kurzy tak začnou vítězit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele