32. kolo
06.04.2014 19:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Sevilla FC - Espanyol Barcelona 4:1

Espanyol Barcelona nestačil na rozjetou Sevillu a ta si doma nechává důležité tři body. Skóre utkání je sice zdánlivě jasné, ale předvedená hra byla k Espanyolu mnohem více milosrdná. Seville pomohla především závěrečná desetiminutovka, v níž skórovala dvakrát.

Úvodní minuty se nesly převážně ve jménu defenzívy, protože ani jeden z týmů se nechtěl dopustit osudové první chyby a snažil se bránit remízový výsledek. Střelec Carlos Bacca byl prvním hráčem, který se odhodlal k přímému ohrožení soupeřova brankáře, a to po dokonce deseti minutách hry! Hostující Juan Rafael Fuentes se sice snažil dostat míč do šestnáctky a díky výtečnému centru se mu to nakonec povedlo, ale nikdo z jeho spoluhráčů nenabíhal požadovaným směrem. Jako první se tedy do sítě trefili domácí.

Jejich tlak sice nebyl výrazný, ale hosté udělali osudovou chybu, když neubránili standardní situaci. Stéphane Mbia si naběhl na rohový kop a přesnou hlavičkou dostal míč za záda brankáře Germána Boixe!

Hostům se naskytla dobrá příležitost ke skórování po přímém volném kopu a neměli daleko k radosti z branky. Simao ale nakonec mířil pouze do tyče a Espanyol musel útočit znovu do plných. A to se mu vymstilo, protože Sevilla si dokázala počíhat na otevřené okénko v obraně Espanyolu, dostala míč k francouzskému útočníkovi Kevinovi Gameirovi, ten si jej zpracoval a poslal nechytatelně za záda brankáře Germána!

Měla-li Sevilla závěr poločasu naprosto famózní, pak neméně povedený úvod toho druhého se dostalo Espanyolu. Hned po návratu z kabiny totiž Federico Fazio fauloval ve vápně a sudí Carlos Del Cerro se rozhodl písknout penaltu. K ní se postavil Sergio García a nemýlil se!

Po hodině hry mohl klidné vedení vrátit svému týmu Ivan Rakitić, který prožívá skvělou sezonu. Ten ale centrovaný míč do sítě neusměrnil a litoval svého laxního zakončení. Chorvatský záložník patří mez technicky velmi vyspělé hráče a jeho míčová ekvilibristika byla k vidění také deset minut před koncem. To se sice pouze zastřeloval, ale přesto jeho projektil měl gólové parametry. Mnohem reálnější obrysy získala akce Sevilly o minutu později, když se Marko Marin dostal k míči a poslal jej na spoluhráče Gameira. Ten si poradil skvěle a zvýšil vedení svého celku.

To v závěru utkání ještě navýšil právě Ivan Rakitić, který dokonal svůj dnes velmi povedený výkon posledním gólem. Jeho náběh obrana Espanyolu nijak neregistrovala, takže chorvatský záložník měl dostatek času i prostoru, aby zakončil rychlý útok Sevilly. Tři body pro Sevillu v praxi znamenají její páté místo, zatímco Espanyol je devátý.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele