12. kolo
02.11.2013 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Celta Vigo 0:1

Sevilla pokračuje v matných výkonech a dnes doplatila na neproměňování šancí. Jedinou branku utkání totiž vstřelil hostující Álex López a možná tím spasil budoucnost trenéra Enriqueho. Židle pod ním se totiž opět na chvíli přestala kymácet.

Celta Vigo chtěla svého soupeře zatlačit do defenzívy hned od úvodu zápasu, což se jí povedlo díky sérii rohových kopů. V největší šanci se objevila mladá hvězdička hostujícího výběru, kterou věkem i schopnostmi představuje záložník Santi Mina. Ten se dostal k odraženému balonu a napálil jej do poodkryté brány, kam se ale včas přesunul vyběhnuvší Beto. Do další palebné pozice se dostal útočník Charles, který z hranice velkého vápna nastřelil opět jen Beta.

Domácí mohli vést již po deseti minutách, když centr Kevina Gameira hlavičkoval do brány Carlos Bacca, ale za překonaného brankáře Yoela Rodrígueze zaskočil jeho spoluhráč Gustavo Cabral a míč odvrátil z brankové čáry! Ten se však o pár momentů později mohl snadno stát z hrdiny psancem, když podle názoru domácích zahrál ve vápně rukou. Sudí Juan Martínez Munuera však nedovolený zákrok neviděl a penaltu neodpískal.

Aktivní teenager Mina mohl poslat hosty do vedení, ale jeho ránu zastavila tyč Betovy brány! Po Baccově nahrávce se k zakončení prodral Vítolo, ale brankář Yoel se zahanbit nenechal. Další ránu Vítola brankář Yoel vyrazil jen k dobíhajícímu Morenovi, ale jeho dorážku zastavili vracející se obránci. Spolupráci Huga Malla s aktivním Minou zakončil druhý jmenovaný střelou na bránu, ale v rozhodující moment se před něj postavil stoper Sevilly a jeho ránu zastavil.

Beto sice v první půli předvedl několik famózních zákroků, ale na úvod té druhé se postaral o obrovskou minelu. Nahrál totiž protihráči Álexi Lópezovi a ten jej v poklidu obstřelil - 1:0.

Domácí tribuny začaly hráče vyprovázet nesouhlasným pískotem, na což Sevilla reagovala zvýšenou aktivitou. Střídání Perottiho bylo tím správným impulsem, protože poté začal být Kevin Gameiro zásobován přesnějšími pasy. Ani francouzský útočník však pečlivou obranu hostí nepřekonal. Yoela se pokoušel prostřelit Stéphane Mbia, ale ani jeho hlavička spolu s Rakitićovou dorážkou ke kýženému vyrovnání nevedla.

Během posledních deseti minut se hostům dařilo bránit ataky soupeře, za což může také skvěle pracující záložní řada Celty. Skóre se neměnilo ani po ráně Vítola, kterou musel ukrývat Yoel do svých rukavic. Celta možná překvapivě zvítězila nad domácí Sevillou - tři body však nesbírá nezaslouženě.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
monty25

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele