10. kolo
27.10.2013 12:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - CA Osasuna 2:1

Sevilla zvládla roli favorita v domácím utkání s Osasunou a zvítězila 2:1. Pomohlo jí k tomu i brzké vyloučení Damia Abelly, které po změně stran potrestali Rakitić s Jairem Samperiem. Za hosty pouze v závěru snižoval Oriol Riera.

Neporazitelnost andaluského celku tak pokračuje, nyní čítá již sedm zápasů. Tři získané body navíc znamenají posun na průběžné desáté místo. Osasuna naopak zůstává druhá od konce s dvoubodovou ztrátou na nesestupové pozice.

Domácí vstoupili do zápasu rázně, Vítolo mohl prolomit bezbrankový stav dokonce hned v první minutě. Jeho rána z těsné blízkosti ovšem o kousek minula branku. Lepší koncovku poté mohl předvést Carlos Bacca, ale Marc Bertrán dokázal na poslední chvíli zasáhnout a zablokovat jeho střelu. Když hosté přežili úvodní nápor Sevilly, málem se proti proudu hry ujali vedení právě oni. Riera se totiž v průběhu první půle dostal k nejedné pološanci, poprvé však jeho prudkou ránu zpoza šestnáctky vyrazil Beto. Později tentýž hráč pálil obdobně, ovšem navíc i bez razance, takže se stav ani po půlhodině hry neměnil.

Brzy nato došlo na jeden z klíčových momentů utkání. Damia nevyvedeně poslal k zemi Gameira a za svůj cynický faul uviděl rovnou červenou kartu. Z nařízeného přímého kopu měl možnost okamžitě poslat domácí do vedení Rakitić, jenž svou ránu poslal příliš vysoko. Domácí se ale deset minut po změně stran přece jen dočkali. Mbia poslal z levé strany centr do pokutového území a opět to byl Rakitić, kdo se prodral k zakončení. Tentokrát už jeho přesný zásah do levého dolního rohu branky znamenal průběžné vedení domácích.

Brzy nato málem Sevilla své vedení zdvojnásobila, jenže Alberto Moreno z levé strany těsně minul. Aktivní Rakitić pak mohl přidat svůj druhý gól dne, jeho dalekonosné ráně chybělo jen málo, aby skončila pod břevnem branky hostí. Do třetice již domácí vytouženou gólovou pojistku dokázali přidat. Asistenci si znovu může připsat Mbia, jeho pobídku převzal na hranici šestnáctky Jairo a rázně vstřelil svůj první gól v sezoně.

Pro Osasunu mohlo být ještě hůře, nebýt skvělých zákroků vytíženého Andrése Fernándeze. Nejdříve zasáhnul proti střídajícímu Cristoforovi, poté deset minut před koncem předvedl fantastický zákrok při hlavičce Baccy z bezprostřední blízkosti. I díky tomu se ještě hosté vrátili do zápasu, když v 87. minutě Oriol Riera hlavou přetavil Bertránův centr ve snížení na 2:1. Na víc se však již Osasuna nezmohla, a tak Sevilla může slavit důležitou výhru, která je znovu o kousek přiblížila pohárovým příčkám.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele