16. kolo
15.12.2013 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sevilla FC - Athletic Bilbao 1:1

Ani překvapivě rychlá branka nepomohla Seville ke třem bodům. Na konečnou remízu totiž o pouhé dvě minuty později srovnal baskický Markel Susaeta, který body rozdělil. Sevilla je prozatím sedmá, Bilbao je stále čtvrté.

Zejména atraktivní první poločas mohl rozhodnout o třech bodech, protože kromě dvou branek jsme se dočkali také jedné penalty. Tu ale ke smůle baskického týmu Susaeta neproměnil, takže hrdinou se stal brankář Beto. Jeho zákrok pomohl k cennému bodu Sevilly, díky kterému se tým z Andalusie stále ve hře o evropské poháry.

Sudí Alberto Undiano Mallenco přivedl na hrací plochu dva týmy, které se chtěly poprat o svou šanci na start v evropských pohárech. Zatímco Lvi z Baskicka bojují o Ligu mistrů, Sevilla by ráda promluvila alespoň do boje o Evropskou ligu. S ní má ostatně bohaté zkušenosti. Po aktivním úvodu a sérii rohových kopů se diváci dočkali velmi brzkého gólu. Po dalším rohovém kopu se totiž k zakončení dostal Alberto Moreno, poradil si se strážícím Susaetou a zavěsil - 1:0.

Právě Susaeta ale nechal vyniknout své přednosti, když jeho směrem mířila rána Gaizky Toquera. Merkel Susaeta se radši ujistil, že vše dopadne tak, jak má a míč dopravil za brankovou čáru. Odpověď Lvů na sebe tedy nenechala dlouho čekat a úvodní minuty slibovaly velice dramatické utkání. I když se diváci již žádných dalších brankových hodů nedočkali, o zajímavé akce nebyla nouze.

Brankář Beto musel například likvidovat ránu mladého talentu Ikera Muniaina, který napřáhl z větší dálky a jen díky umění portugalského strážce svatyně neslavil další branku. Napilno měl také brankář Gorka Iraizoz, který musel nejprve zasahovat proti šanci Federica Fazia, na nějž navázal dorážející Cala. I jeho pokus ale Iraizoz skvěle chytil. Po půlhodině hry se domácí radovali z gólu, ale jejich radost zkazil sudí Mallenco, který nakonec rozhodl pro ofsajd. Fanoušky Sevilly mohl ranit ještě víc, když viděl v pokutovém území ruku Baccy a odpískal penaltu! K ní se postavil Merkel Susaeta, ale míč napálil jen do brankáře Beta!

Slibný útok na začátku druhé půle se hráčům Sevilly nepovedlo zakončit podle představ, protože Mbia si nevšiml nabíhajícího a poměrně volného spoluhráče a celou akci se rozhodl zakončit na vlastní pěst. Když odbila hodina hry, do sprintu vstříc brankáři se vydal Carlos Bacca, jenže přesný zásah brankáře Gorky Iraizoze zabezpečil remízový výsledek na další dlouhé minuty. Po dalším rohovém kopu se do zakončení dostával opět Carlos Bacca, ale za překonaného Iraizoze zaskočil pohotový Óscar de Marcos. Domácí hráči sice reklamovali ruku, ale sudí Mallenco byl neoblomný.

Spolupráci dvou střídajících hráčů v podobě Ibaie Gómeze a Aritze Adurize kontroloval pohledem brankář Beto, pokud by ale hlavička druhého jmenovaného zamířila jen o kousek doleva, neměl by šanci zasáhnout. To byla také poslední vážnější akce celého utkání, které nakonec arbitr Undiano Mallenco bez potíží ukončil za remízového výsledku.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele