21. kolo
25.01.2014 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Real Valladolid - Villarreal CF 1:0

Real Valladolid přiživil své šance na záchranu překvapivou výhrou nad favorizovaným Villarrealem těsně 1:0. Jediná branka zápasu padla již v první půli, postaral se o ni Jesús Rueda. Domácí tak ukončili sérii čtyř zápasů bez vítězství a přinejmenším dočasně se vyhoupli na sedmnáctou příčku.

To Villarreal naopak krutě ukončil svou vlastní sérii tří výher v řadě, což poněkud komplikuje ambiciózní boj o Ligu mistrů v podobě čtvrtého místa v tabulce. Hlavní konkurenti Athletic s Realem Sociedad mají své zápasy stále před sebou.

Začátek zápasu nenabídl ani na jedné straně nijak pohledný a zábavný fotbal. Šancí bylo pomálu, a když už se domácí Óscar dostal do slibné příležitosti ve třinácté minutě, pouze zblízka přestřelil. Další výraznější vzruch pak přišel až čtyři minuty před odchodem do kabin, ovšem stál zato. Javier Aquino neohrabaně fauloval Peňu a z následného přímého kopu z levé strany padnul první a nakonec jediný gól zápasu. Fausto Rossi poslal do šestnáctky nadýchaný balon, který sednul přesně na hlavu Ruedy, jenž jej umístil přesně do pravého dolního růžku branky.

Viditelně povzbuzený Valladolid měl poté blízko i k navýšení svého vedení, jenže Óscar si na pozorného brankáře Asenja těsně před koncem poločasu nepřišel. Ani po změně stran se Villarreal ne a ne probrat k životu, a tak mohli být hosté rádi, že jejich jednogólová ztráta alespoň neroste. Sergio Asenjo musel předvést kvalitní zákrok při dalekonosné ráně Rukaviny a v 58. minutě po Rossiho rohu na přední tyč musel gólman Villarrealu s obavami sledovat hlavičku Peňi, která však šla těsně vedle.

Až v závěrečné čtvrthodině hry se osmělili i hráči "žluté ponorky". S Ucheho ránou z hranice šestnáctky si však brankář Mariňo poradil a stejně tak si na domácím gólmanovi vylámal zuby i Trigueros se svým hlavičkovým pokusem. Valladolid tak může slavit nečekané vítězství a vyhlížet světlejší zítřky, zato Villarrealu se po tomto kole může vysněné čtvrté místo vzdálit na pět bodů.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele