9. kolo
20.10.2013 21:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Real Valladolid - Sevilla FC 2:2

Sevilla prohospodařila dvoubrankový náskok a z Valladolidu si odváží pouze bod za remízu 2:2. Domácí se díky zisku jednoho bodu alespoň na chvíli dostali mimo sestupové příčky, Sevilla je desátá.

Sevilla měla snový úvod do zápasu. Už v 2. minutě nacentroval Juan Cala míč do pokutového území, kde jej pro Carlose Baccu sklepl Vitolo. Zkušený kolumbijský útočník napřáhl svoji pravačku a nechytatelnou dělovkou otevřel skóre - 0:1!

Valladolid dokázal i přes obdržený gól vyrovnat hru, nejaktivněji se prezentoval na levé straně domácí Bergdich. Byla to ale opět Sevilla, kdo se radoval ze vstřeleného gólu. V 31. minutě kopali hosté rohový kop, který obrana Realu odvrátila, míč se však ještě vrátil do ohně před bránou. Tam si nejlépe počínal Juan Cala, jenž naservíroval míč nabíhajícímu Albertu Morenovi a levý obránce Sevilly nedal tvrdou ranou po zemi domácímu gólmanu Mariñovi šanci - 0:2!

Zasloužené dvoubrankové vedení z první půle si hosté dlouho s přehledem udržovali. Navíc už v 53. minutě mohlo být hotovo. Krásný balón za obranu dostal Figueiras. Z hranice malého vápna však nepochopitelně zamířil nad domácí branku. Valladolid ani v druhém poločase nehrál úplně špatně, ale na rychlou kombinační hru Sevilly dlouho nemohl najít recept.

Až do 81. minuty. Vysoký centr do vápna hostí nasměroval Peña. V pokutovém území si nejvýše vyskočil střídající Manucho Gonçalves a svým prvním gólem v sezóně vykřesal naději pro Valladolid - 1:2! Hned vzápětí se na bránu domácích řítila trojice hráčů Sevilly. Hosté však situaci tři na tři nevyřešili ideálně a Vitolo nastřelil pouze jednoho z obránců. Bláznivou tříminutovku dokonala druhá branka domácího mužstva. Vitolo fauloval těsně před před hranicí pokutového území. K přímému volnému kopu se za domácí postavil Patrick Ebert. A německý středopolař to dokázal. Krásnou technickou střelou přes zeď rozvlnil síť Betovy branky - 2:2!

V rozmezí pouhých devadesáti vteřin tak Valladolid otočil vývoj utkání a vybojoval k radosti svých fanoušků cennou remízu. Sevilla může litovat mnoha nevyužitých šancí, jelikož měla po většinu zápasu k vítězství daleko blíže než domácí.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Robík

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele