18. kolo
04.01.2014 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Valladolid - Real Betis 0:0

Utkání na Estadio José Zorrilla nám příliš mnoho krásy nenabídlo, diváci se nedočkali ani jednoho gólu. Oba týmy si tedy připisují na svá konta bod a v neúplné tabulce osmnáctého kola se pro ně příliš mnoho nemění. Valladolid je šestnáctý, kritická je pozice posledního Realu Betis.

Sezonu plnou děsivých momentů hodných zapomenutí prožívá tradiční klub Real Betis. V rámci Evropské ligy se mu možná dařilo nad očekávání, ale domácí soutěž je pro něj plný utrpení. Nepříznivý stav už také dosáhl své první oběti, kterou se stal propuštěný trenér Pepe Mel. Jeho místo zaujal Juan Carlos Garrido. Ani jeho přítomnost ale Betisu zatím příliš neprospívá, protože jej i po osmnáctém kole čeká jen smutná poslední příčka.

Do prvních šancí se dostávali právě hosté, i když brankáře Mariňa nejvíc ohrožovali spíše vlastní spoluhráči. Ve snaze odhlavičkovat míč mimo nebezpečí jej přímo na bránu tečoval obránce Valiente a Mariňo měl plné ruce práce, aby padající míč vytlačil alespoň nad břevno. Největší útočnou zbraní v dresu Realu Betis je bezpochyby střelec Molina, ale jeho ustrážení dnes večer šlo soupeřovým obráncům bravurně, takže za prvních patnáct minut se Molina nedostal do zakončení ani jednou.

Až po dvaceti minutách našel Molinu spoluhráč Castro a naběhnutého útočníka musel dobrým zákrokem likvidovat Diego Mariňo. Svou úlohu nakonec zvládl, takže se Real Valladolid mohl opět soustředit na útočení. A protože napadání Valladolidu vůbec nebylo špatné, Real Betis se často osvobozoval pouhými odkopy od brány. Domácí Fausto Rossi po půlhodině hry také brankáře neprostřelil, to se nepovedlo ani na druhé straně útočícímu Castrovi.

Ofenzivně laděné duo hostí v podání Rubén Castro - Jorge Molina nadále pokračovalo v kombinační hře, ale ani jeden z útočníků trenéra Garrida nerozradostnil - jejich projektily totiž létaly s jistou pravidelností mimo tři tyče. Po hodině hry se pokoušel prosadit opět mladík Fausto Rossi, ale jeho zpracování a následná střela také změnu skóre neznamenaly. Do velké šance se jen o pár minut později přiřítil Jesus Rueda, který ale dobře zahraný rohový kop hlavičkoval těsně mimo! Hra plná nepřesností a špatně načasovaných přihrávek celkovému diváckému dojmu z utkání také nepřidala, mimo mířily i projektily Francisca Chicy a Daniela Larssona.

S výsledkem již nic neudělal ani střídající Chuli, který si vyměnil místo s Castrem. Rána střídajícího hráče sice mířila na bránu, ale nakonec si brankář Guillermo Sara mohl oddechnout. V jedné z posledních šancí dnešního nevýrazného utkání se ocitl Jorge Molina, který mohl vytlačit Real Betis alespoň částečně mimo poslední místo, ale neschopnost i kus štěstí jej od gólu odradily. Real Betis už zkoušel mnoho variant, ale vzhledem k výsledku jej čeká ještě velmi dlouhá cesta za záchranou. Nicméně, výborná zpráva to není ani pro Real Valladolid, od něhož domácí fanoušci jistě čekali víc.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
hradec

Real Valladolid 1:1 Real Betis

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele