25. kolo
21.02.2014 21:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Real Valladolid - Levante UD 1:1

Pětadvacáté kolo otevřeli Real Valladolid s Levante remízou 1:1, když na trefu Casadesúse odpověděl po změně stran domácí Javi Guerra. Valladolid tak propásl možnost dostat pod tlak své soupeře v boji o záchranu, kteří mají zápasy teprve před sebou.

V případě výhry se domácí mohli odpoutat z osmnáctého místa a dorovnat bodově Malagu se 24 body. Díky remíze zůstává Valladolid i nadále v sestupových vodách a dokonce by se na konci tohoto kola mohl ocitnout ještě o příčku níž. K tomu by bylo zapotřebí vítězství Raya Valecana nad Sevillou. Tak jako tak nabralo střetnutí s Malagou v příštím kole ještě více na důležitosti.

Stejně jako domácí, Levante může žehrat, že se mu nepovedlo ukořistit všechny body pro sebe. Klub z Valencie překonává své záchranářské cíle tak mohutně, že se mohl dokonce dotáhnout na šestý Sociedad na rozdíl pouhých pěti bodů. Výhra přitom byla na dosah, zvláště když z první šance hostů Víctor Casadesús v pětadvacáté minutě skóroval hlavou po Ivanschitzově centru.

Před zápasem kladl domácí kouč Juan Ignácio Martínez důraz na to, aby jeho svěřenci neztráceli body zvláště s týmy ve svém tabulkovém okolí. Zatímco v první půli jeho slova nepadla na úrodnou půdu, po přestávce Valladolid srovnal skóre hned v dvaapadesáté minutě. Již svůj dvanáctý zásah v sezoně přidal Javi Guerra, jenž stejně jako trenér Martínez strávil v minulosti část své kariéry právě v Levante.

Po Guerrově trefě z hranice pokutového území se Valladolid snažil udělat vše pro to, aby si vysloužil ještě jednu branku, jenže marně. Vzhledem k tomu, že nikdo z celé ligy nedokázal remizovat tolikrát jako Valladolid (10) s Levante (9), není konečný nerozhodný výsledek 1:1 vlastně až takovým překvapením.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Valadolid čakajú tažkí súperi, Levante nie. Hm.

Reagovat
smazaný uživatel

1X 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele