38. kolo
18.05.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Valladolid sestupuje, Granada se zachránila výhrou 1:0

Real Valladolid nezvládl ani svou poslední šanci na záchranu a po domácí prohře 0:1 s Granadou sestupuje do druhé ligy. O jedinou branku utkání se postaral Stefan Mitrovic, jenž si minutu před koncem první půle srazil míč do vlastní sítě.

Byť se domácí po změně stran snažili otočit vývoj utkání ze všech sil, ale přes urputnou obranu granadských nenašli jedinou skulinku. Před změnou stran navíc došlo na delší přestávku, než je obvyklé, neboť se sesulo oplocení tribun na stadionu El Sadar, kde hrála Osasuna s Realem Betis, a všechna utkání tak byla zpožděna, aby probíhala zároveň a nešlo kalkulovat.

Jako první pokoušel střelecké štěstí Javi Guerra, ovšem mířil nepřesně. Na opačné straně si s hlavičkou Youssefa El-Arabiho zase poradil brankář Jaime. El-Arabi pak s dalším pokusem hlavou pouze minul branku, a tak měli blíže ke skórování domácí. Jeffrén nebezpečně střílel z hranice šestnáctky, jenže Roberto Fernández byl v brance pozorný.

Minutu před koncem poločasu pak přišel zlomový moment zápasu a potažmo celé sezony. Piti nasměroval míč do šestnáctky, kde si Mitrovic počínal tak nešťastně, že jej napálil do vlastní sítě. Po změně stran však zoufalí domácí pohrozili pouze průměrnou střelou Manucha. Až dvacet minut před koncem došlo na další šanci k vyrovnání. Guerra vyslal zpoza šestnáctky utěšenou ránu, kterou však takřka zázračně dokázal konečky prstů vytáhnout Fernández vedle a krátce poté neuspěl ani s hlavičkou Manucho.

I v hektickém závěru se Valladolid pokoušel na poslední chvíli s výsledkem a neodvratným sestupem něco udělat, ovšem poslední šanci zápasu si nakonec připsala akorát Granada skrze Brahimiho. Jeho neúspěch tváří v tvář Jaimemu však hosty mrzet nemusí, ligovou příslušnost si zachovali i tak a mohou slavit.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele