3. kolo
31.08.2013 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Valladolid - Getafe CF 1:0

Utkání mezi Realem Valladolid a Getafe rozhodla jediná branka. Tu vstřelilo domácí mužstvo, děkovat za ni může především obránci Valientemu, který do brány usměrnil standardní situaci. Díky třem bodům Real Valladolid na chvíli stoupá na jedenáctou příčku.

Od úvodních minut bylo jasné, že ani jeden z týmů to z aktivitou v pokutovém území soupeře přehánět nebude. Spíše se jednalo o šachovou partii s velmi zdlouhavou rozehrávkou bez náznaku vzrušení. O první větší náznak šance se postaral domácí útočník Javi Guerra, jenž poslal nadýchaný centr v těžké pozici mimo bránu Miguela Ángela Moyy. Hosté hrozili spíše ze standardních situací, nejčastěji byl k vidění mnohokrát opakovaný rohový kop. Po dobu prvních dvaceti minut však z ani jednoho mráčku nezapršelo.

Za Getafe se na hrotu útoku statečně bil Adriano Colunga, jehož rychlé nohy v kombinaci s nebezpečnou střelou znamenaly pro brankáře Marina časté ohrožení. Velkou šanci na první vstřelený gól zápasu promarnili domácí po půlhodině hry, kdy Omar nahrával volnějšímu Guerrovi, ten ale míč netrefil podle svých představ a poslal jen od obránce jen do náruče brankáře Moyy.

Konec prvního poločasu již žádnou větší akci nepřinesl, naopak ten druhý začal o to rázněji. Rozhovor v kabině evidentně lépe prospěl domácím, kteří se dvě minuty po nástupu na trávník ujali vedení. Rohový kop Omara se dostal na hlavu stopera Marca Valienteho, který se štěstím překonal brankáře Moyu - 1:0.

Hosté ale nesložili zbraně a především Adrian Lafita dělal obráncům domácího výběru velké problémy. Jeho střela pod tlakem však mířila těsně vedle levé tyče. Po hodině hry navýšili domácí hráči své vedení, ale po střele Óscara Gonzáleze byl máván a pískán ofsajd, takže veškeré oslavy byly zbytečné. Přesto se domácí snažili o další přesný zásah, Guerra ale ani nadvakrát brankáře Moyu nepřekonal.

Antonio Rukavina našel nahrávkou spoluhráče Omara, ale ten již byl vytlačen z ideální střelecké pozice a míč poslal jen do boční sítě. V poslední akci zápasu se neobjevili hosté, jejichž nápor v podstatě nebyl patrný, nýbrž Óscar. Jeho hlavička po Peňově centru ale postrádala přesnost i razanci. Real Valladolid nakonec s vypětím všech sil udolal soupeře z Madridu a získal důležité tři body.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
hradec

Real Valladolid 2:1 Getafe CF

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele