16. kolo
16.12.2013 22:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Valladolid - Celta Vigo 3:0

Čistý hattrick Javiho Guerry zařídil Valladolidu suverénní vítězství nad Celtou Vigo 3:0. Domácí se tak odpoutali ze sestupového pásma a dali zapomenout na nevýraznou první půli, v níž Celta měla navrch. Vše změnilo vyloučení Charlese Díase krátce po změně stran, z kterého se hosté nevzpamatovali.

Valladolid se tak posouvá po odehraném šestnáctém kole symbolicky na šestnáctou pozici, dva body od sestupu a na bodík stejně jako jeho pondělní soupeř. Celta se momentálně díky lepšímu skóre nachází o příčku výš, ovšem mohlo to pro ni být v tabulce mnohem veselejší, kdyby využila šancí z úvodu hry. Nejprve přestřelil Charles, kterého následně napodobil i Augusto Fernández. Domácí poprvé vystrčili růžky v devatenácté minutě, ale Guerra ještě v první půli neuspěl kvůli bloku Cabrala.

Domácí brankář Diego Mariňo se poté musel činit při hlavičkovém pokusu Charlese, ale ani z nejlepší šance Celty se úvodní branka neurodila. Valladolid v první půli jednoduše byl horším týmem na hřišti, skóre se však v první půli neměnilo. Jedenáct minut po změně stran tak došlo na klíčový moment zápasu. Días uviděl za faul na brankáře druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit hřiště. Bez svého do té doby jasně nejnebezpečnějšího hráče rázem ofenzivní choutky Viga značně povadly a oživený Valladolid naopak vycítil šanci.

Nastalou přesilovku záhy využil Javi Guerra po přihrávce Patricka Eberta a hned sedm minut nato dodal tentýž hráč druhou branku zápasu. Tentokrát byl asistentem Carlos Peňa, jehož centr z levé strany sednul Guerrovi přesně na hlavu a domácí kanonýr se nemýlil. Čtvrthodinu před koncem se pokoušel vrátit Celtu do hry Rafinha, ovšem jeho kroucený pokus přeletěl brankáře Mariňa i celou branku.

Rafinha pak v závěru zahodil ještě jednu příležitost, která mohla přece jen uvést domácí do stavu nervozity, jenže Jesús Rueda jeho ránu zablokoval, a tak se slavil gól na straně druhé. Definitivní pojistku nepřidal nikdo jiný než Javi Guerra, jenž dokonal v 86. minutě hattrick a mohl poděkovat Oscaru Garcíovi za další skvělou centrovanou přihrávku, tentokráte zprava. Víc toho už ani domácí devítka, ani nikdo další, nestihli, a tak zápas skončil výhrou Valladolidu 3:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele