14. kolo
22.11.2013 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Valladolid - CA Osasuna 0:1

Osasuně se podařilo vykrást stadion José Zorilly a díky gólu Oiera si připisuje cenné tři body. Valladolid pokračuje v mizerných domácích výkonech a zůstává nebezpečně blízko sestupovým příčkám. Pamplonští se naopak konečně vymanili z chvostu tabulky a alespoň na pár hodin si mohou užívat patnáctého místa.

Zápas začal podle očekávání vyrovnaně. Ani jedno mužstvo si nedarovalo byť jen jediný centimetr hřiště zadarmo. Vyložené příležitosti se tak diváci dočkali až ve 26. minutě, kdy se do samostatného úniku dostal hostující Cejudo, tváří v tvář brankáři Diegu Mariñovi ale neuspěl. Na druhé straně byl tradičně nejaktivnější Patrick Ebert, ale ani jeden z jeho pokusů se mezi tři tyče nevlezl. Když už to vypadalo, že obě mužstva už vyhlíží odchod do šaten, přišla šance Damià. Ten si ve 44. minutě zpracoval centr z pravé strany a vyslal pohotovou ránu, kterou však gólman Mariño skvělým zákrokem zlikvidoval.

I po změně stran pokračovala vyrovnaná hra, které dominovaly obrany obou celků. Z průměru vybočila až akce z 64. minuty. Domácí Javi Guerra se dostal k odraženému míči v oblasti značky pokutového kopu a vyslal střelu s gólovými parametry, avšak proti byl brankář Andrés Fernández, který reflexivním zákrokem zachránil své mužstvo.

S postupujícími minutami bylo stále jasnější, že tým, který vstřelí první gól, vyhraje. Zvýšená domácí aktivita mohla být oceněna v 80. minutě, kdy Ebert chytře našel v malém vápně Javi Guerru, jeho střela ale mířila nad Fernándezovu bránu. Gól do sítě hostí byl dlouho dobu na spadnutí, o to paradoxněji vyzněla akce hostů z 84. minuty. Na pravé straně dobře vybojoval míč De Las Cuevas, jenž balón okamžitě přesunul na levou stranu, odkud odcentroval Lolo. Rozhozená obrana domácích si špatně rozebrala hráče a k centrovanému míči se dostal střídající Oier, který hlavičkou překonal jinak výborně chytajícího Mariña - 0:1!

Tuto studenou sprchu už domácí celek do konce druhého poločasu nerozdýchal a utkání tak skončilo překvapivou výhrou hostující Osasuny.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Robík

Reagovat
Robík

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

10 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele