38. kolo
18.05.2014 12:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Přímý souboj o šesté místo ovládl Villarreal, na Sociedadu zvítězil 2:1

Šesté místo nakonec patří Villarrealu! V posledním utkání sezony totiž ligový nováček přehrál Real Sociedad a po výhře 2:1 přeskočil svého baskického konkurenta v tabulce. Mužem zápasu se stal Giovani dos Santos, jenž první gól dal a na druhý přihrál Uchemu. Za domácí pouze korigoval Carlos Vela.

Prohra a propad na sedmou příčku pro Sociedad znamená, že v příštím ročníku Evropské ligy se představí již v třetím kvalifikačním předkole, zatímco Villarreal půjde rovnou do čtvrtého. Dnešní prohru si však Baskové rozhodně zasloužili, naopak svěřenci kouče Marcelina se mohli ujmout vedení ještě dříve, než se jim nakonec povedlo. Aktivní Dos Santos poprvé unikl po pravém křídle, zasekl si míč na ránu druhou nohou, ovšem brankář Bravo si s ní dokázal poradit.

Když však domácí ztratili po pětadvaceti minutách hry míč ve středu pole, následoval rychlý útok Villarrealu, na jehož konci byl znovu Giovani, znovu si přehodil míč na oblíbenou levačku, a tentokrát již nedal Bravovi perfektní střelou do vzdáleného rohu branky pražádnou šanci. V poslední minutě před odchodem do kabin však mohl Sociedad přece jen vyrovnat, jenže Bergarova rána po přímém kopu skončila jen těsně vedle.

Do druhé půle již hráči pod vedením Jagoby Arrasateho vstoupili o poznání lépe. Antoine Griezmann ovšem hlavou neuspěl, Vela tváří v tvář gólmanovi mířil nepřesně, a tak skóre zůstávalo neměnné. Ani hostům se dlouho nedařilo zkvalitnit finální fázi, až jednadvacet minut před koncem se přece jen mohli radovat podruhé. Agilní Giovani tentokrát v dalším rychlém brejku přisunul míč Uchemu, jehož rána z prvního doteku zapadla rovnou ke vzdálenější tyči.

O poslední branku zápasu se tak postaral Carlos Vela, když si vyměnil míč se Zurutuzou a zblízka jej zasunul do sítě. Bylo to však až ve třetí minutě nastavení, a tak se už na víc Sociedad nezmohl. Po čtvrtém místě z loňska tak přece jen může být letošní sezona Basků hodnocena jako mírné zklamání, naopak Villarreal slaví návrat na výsluní a své nejvyšší umístění za poslední tři roky.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Mořská vosa

1:1

Reagovat
HullCity

Děkuji Villarrealu za tuto výhru!!!Díky nim je Dynamo Kyjev rovnou ve skupinách EL a nemusí řešit play off...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele