32. kolo
05.04.2014 20:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Real Madrid 0:4

Real Madrid i bez Ronalda s velkým přehledem vybojoval vítězství 4:0 v San Sebastianu. Především díky mnohem lepšímu druhému poločasu, kdy svému soupeři nasázel tři branky, zůstává Bílý balet jen tři body od prvního místa. Baskové už nyní díky horšímu skóre klesli za Sevillu a budou čekat, jak si jejich rival povede ve svém dnešním utkání.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně, byli aktivnější a v úvodu utkání si vypracovali i několik polo-šancí, mezi nimiž byla i střela Carlose Vely, která vypadala, že byla tečována rukou Sergia Ramose. Píšťalka rozhodčího ale zůstala němá. V 16. minutě v dobré pozici pálil znova Carlos Vela, jehož střelu skvělým zákrokem zneškodnil López. Velovi však byl odmáván ofsajd, přestože se o postavení mimo hru nejednalo.

Domácí opět zahrozili ve 22. minutě, kdy aktivní Vela našel ve vápně hostů Griezmanna, jehož hlavička ale letěla těsně nad. Obrana Realu jakoby hledala ten správný rytmus a Baskové nadále hrozili vstřelením důležité první branky. Byl to však Real, kdo byl na konci první půle šťastnějším mužstvem. Ve 45. minutě vygradovala mírná převaha hostů v posledních minutách prvního poločasu, když se na levé straně pokutového území Basků dostal k tvrdé ráně Karim Benzema. Gólman Bravo Francouzovu střelu pouze vyrazil před sebe, kde číhal nehlídaný Illarramendi, pro něhož už nebyl problém doklepnout míč do odkryté branky - 0:1!

Gól do šatny Realu obrovsky pomohl a hned v úvodu druhé půle mohl zdvojnásobit své vedení. Ve 49. minutě se po volném přímém kopu nejvýše ze všech vyšrouboval ve vápně San Sebastianu Segio Ramos, jemuž však ve skórování zabránilo břevno! Real šel odhodlaně za druhou brankou, ve dvou slibných šancích se ocitl Gereth Bale, ale ani jeho hlavička po rohovém kopu, ani zblokovaná střela si cestu za záda Brava nenašly.

V 65. minutě vyslal dělovku na domácí branku Karim Benzema, podruhé v zápase však zaznělo pouze břevno domácí branky! Svého kolegu v útoku Bílého baletu o pouhou minutu později napodobil s daleko větším úspěchem Gareth Bale. Velšský reprezentant zachytil rozehrávku Basků, levačkou natáhl k ráně z dobrých pětadvaceti metrů a skvěle umístěnou přízemní ranou k tyči dokonale překvapil marně se natahujícího Brava - 0:2!

Hra domácích se úplně rozpadla. Na rozdíl tří branek mohl v 73. minutě zvýšit Isco, od pohromy zachránil San Sebastian jen výborný zákrok vracejícího se obránce. Defenzíva Realu hrála v druhém poločase prakticky bezchybně a dlouho nepouštěla domácí ani na dostřel Lópezovy svatyně. Na začátku poslední desetiminutovky se ale přece jen dostal domácí Griezmann do dvou slibných příležitostí. Nejprve mu však do střely neohroženě skočil Sergio Ramos a poté zamezil francouzskému útočníkovi ve skórování tygří skok Lópeze k tyči.

Střeleckou neschopnost domácích Real vzápětí potrestal. V 85. minutě přiklepl Ramos balón z rohového kopu ke špatně hlídanému Pepemu a ten střelou z první procedil míč do sítě - 0:3! Ancelottiho výběr si poslední minuty zápasu vyloženě užíval a zanedlouho to už bylo o čtyři. Přízemní pas Di Maríi z hloubi obranné poloviny Madriďanů našel na chlup přesně nabíhajícího Álvara Moratu, jenž svůj samostatný únik zakončil parádním obstřelem nejistého gólmana Brava - 0:4! Real tak naprosto zaslouženě veze domů veledůležité tři body.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Vela- Bale, 2x Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Benzema

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
boryland

2:1.......

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak nakoniec bez ronalda takže 2.2

Reagovat
Robík

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
RS

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 silou vůle

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

real musí, mám vsazeno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele