16. kolo
15.12.2013 17:00 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Real Betis 5:1

První poločas utkání na stadionu Anoeta sice možná nebyl příliš poutavý, po návratu ze šaten se ale jednalo o jednostrannou záležitost. A tu zvládli mnohem lépe domácí, kteří se po změně stran trefili do sítě brankáře Stephana Andersena hned čtyřikrát!

Mizérie Realu Betis nadále pokračuje! Na rozdíl od Realu Sociedad sice pokračuje v pohárech dál, ale La Liga je pro něj momentálně jako prokletá. Po další zdrcující prohře s domácím Sociedadem se nedokázal odlepit ode dna první ligy a nadále má na kontě pouze deset bodů. Nepomohla mu tedy ani změna trenéra.

První polovina utkání však nic podobného nenaznačovala. Trenér Juan Carlos Garrido sledoval své svěřence, jak se snaží útočit. Ofenzivní talent Jorge Molina se dral do zakončení, ale byl sražen ještě před tím, než mohl vystřelit. Na opačné straně se zajímavou akcí prezentoval mladík Carlos Vela, jenž ale míč napálil do skvěle zasahujícího brankáře Stephana Andersena. Varování ale nestačilo - o půl minuty později si útočník Imanol Agirretxe naběhl mezi obránce, skvěle namířenou přihrávku za běhu zpracoval a prostřelil vyběhnuvšího brankáře Andersena!

Následující minuty Betis marně hledal odpověď na inkasovanou branku, za což mohl "poděkovat" především dobře fungující obraně domácích. Tu se mu přesto po chvíli podařilo překonat, když se po přihrávce Vadilla radoval Jorge Molina. Ve stylu Agirretxeho si naběhl mezi obránce soupeře a prostřelil brankáře Claudia Brava - 1:1.

Beticos se snažili využít morální výhody a střela Verdúa jen těsně minula Bravovu pravou tyč. Po půlhodině musel do vzduchu Stephan Andersen, ale s těžkým centrem si nakonec nadvakrát poradil. Krátce před poločasovou přestávkou se zastřeloval Carlos Vela, ale ani on další branku nevstřelil. Nepomohlo mu k tomu ani rozhodnutí sudího Antonia Miguela Lahoze, který nevěnoval pozornost jeho prosbám ohledně penalty.

Pocit křivdy ale jako by nabudil domácí hráči, kteří ve druhé půli soupeře naprosto zdemolovali. Deset minut po změně stran se musel brankář Andersen hbitě přesunout k tyči, aby zneškodnil střelu Francouze Griezmanna. Následoval roh, který sice ještě úspěšný nebyl, ale na jeho opakování si již naběhl Ion Ansotegi, který hlavou překonal marně zasahujícího Andersena. V následujících deseti minutách spustil Real Sociedad drtivý tlak, ze kterého rezultovaly dvě branky! Nejprve se po centru Carlose Vely prosadil přesnou ranou Antonine Griezmann, po něm na rozdíl tří branek upravil dnes dvougólový Agirretxe. Dvacet minut před koncem využil krátké nepozornosti obránců béticos a přesnou ranou k tyči navýšil skóre.

Demolici Realu Betis dokončil Xabi Prieto, který si naběhl na centrovaný míč a zasadil frustrované obraně Realu Betis poslední úder. Pět branek v síti brankáře Andersena je jasným důkazem rozkladu sevillského týmu, který čeká ještě mnoho práce, má-li se zachránit v první lize.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
RS

4:0 LM je zapomenuta , musíme makat dál!

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Robík

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej debakl...Sociedadu možná spadl tlak Ligy mistrů z mysli a teď budou koncentrovanější na Ligu a začnou snad opět vítězit. A alespoň ty letošní zkušenosti můžou zúročit za rok, i když asi jen v Evropské lize...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele