23. kolo
09.02.2014 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Levante UD 0:0

Real Sociedad promarnil šanci přiblížit se na dostřel Villarrealu, když doma pouze remizoval s Levante 0:0. Baskové dominovali v držení míče a vypracovali si i více šancí než jejich soupeř, který může stejně jako na podzim vděčit svému gólmanu Navasovi za několik velmi důležitých zákroků. Real zůstává šestý, šest bodů za vytouženou čtvrtou příčkou. Levante potvrdilo dobrou formu a prodloužilo svou neporazitelnost už na šest zápasů.

Domácí trenér nechal kvůli nadcházejícímu pohárovému zápasu s Barcelonou na lavičce některé hráče, jako třeba desetigólového mexického útočníka Carlose Velu, který nastoupil na posledních pětadvacet minut, nebo nedávnou posilu Sergio Canalese. Kouč Levante zase poprvé nasadil nového forvarda Victora Casadeuse rovnou do základní sestavy. Změny v útočných řadách obou týmů ale nakonec neměly očekávaný efekt, jelikož se vyznamenali hlavně gólmani.

Tím vytíženějším byl bezpochyby reprezentační brankář Kostariky Keilor Navas ve službách hostujícího celku. Navas musel likvidovat první gólovou šanci Realu už ve 14. minutě, kdy bravurním zákrokem vychytal Agirretxeho. Hrotový útočník San Sebastianu se ocitl ve vyložené příležitosti ještě ve 21. minutě, Navas i přes potíže ale zastavil balón na brankové čáře.

Levante se jako obvykle soustředilo po celý první poločas především na defenzívu. Před odchodem do kabin ještě vyzkoušel Navase nadvakrát Griezmann, míč však opět v síti neskončil. Vzápětí si první velkou šanci připsali i hosté, když Barral pronikl za obranu Realu a pořádně protáhl prochladlého Brava.

Podobný obrázek hry nabídl i druhý poločas. Levante urputně bránilo a Navas na brankové čáře čaroval. V 59. minutě konečky prstů vytěsnil nebezpečnou střelu Castra, a o deset minut později zneškodnil i pokus střídajícího Vely. A když už domácí dostali míč za Navasova záda, nebyla Velova střela ze 76. minuty uznána kvůli ofsajdu. V posledních deseti minutách působila útočná snaha domácích spíše křečovitě a ani aktivní Vela si už žádnou vyloženou šanci nevypracoval. Utkání tak skončili úplně stejně jako podzimní vzájemný zápas obou soupeřů. Obě mužstva si připisují bod za remízu 0:0.

Autor: Miroslav Ondrejka / espnfc.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
RS

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Robík

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ryzskej

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele