36. kolo
05.05.2014 22:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Sociedad - Granada CF 1:1

Real Sociedad nakonec nezvládl poslední minuty napínavého duelu s Granadou a v pondělí večer jen remizoval. Deset minut před koncem sice vstřelil úvodní gól Carlos Vela, ale po neproměněných šancích to byli hosté, kteří skórovali.

Na průběhu utkání bylo hodně vidět, že ani jeden z týmů už nemá o co hrát. Granada je na patnácté příčce, domácí byli před utkáním na klidném šestém místě bez šancí na Ligu mistrů. Po úvodních seznamovacích minutách přešli jako první do útoku domácí hráči, jmenovitě se jednalo o Carlose Velu. Ten byl ale ve velké šanci zastaven nedovoleně a z následné standardní situace málem udeřil Bergara. Jeho ránu z úhlu však brankář Orestis Karnezis bez větších potíží zkrotil.

Další velkou šanci měli opět domácí, kteří svému protivníkovi nedopřávali ani chvíli oddychu. Haris Seferović se vyhnul ofsajdové pasti a dostal se v bezprostřední blízkosti brány k hlavičce, avšak míč poslal těsně vedle vzdálenější tyče. Ukázal se také oslavenec v dresu Realu Sociedad. Antoine Griezmann odehrál velmi dobrý první poločas a hned jeho první dvě akce mohly skončit brankou. Pokaždé se ale vyznamenal soupeřův brankář.

Carlos Vela patřil k nejaktivnějším hráčům dnešního utkání a nejpilnějším střelcům. Další jeho pokus mířil těsně pod břevno, ale brankář Karnezis jej na poslední chvíli vytáhl. I Granada měla samozřejmě své šance a tu vůbec největší spálil El Arabi, který nevyužil nedorozumění obrany a naprosto volný na míč nakonec nedosáhl.

Do dobré pozice se dostal také Recio, který se dostal k odraženému míči a bez většího otálení jej poslal k levé tyči, ale Bravo předvedl výborný zákrok a konečky prstů dokázal balón vyškrábnout mimo tři tyče. Granada se urputně bránila a když už jí docházely síly, vypomohla branková konstrukce. Canales ranou ze střední vzdálenosti orazítkoval horní část břevna. Recio byl v hlavní úloze také o chvíli později, kdy si naběhl před prázdnou bránu, ale trefil jen vracejícího se obránce před sebou.

Spolupráce dvojice Antoine Griezmann - Haris Seferović nevedla ke gólu ani na sklonku první půle, protože druhý jmenovaný vypálil míč jen do míst, kde stál připravený Karnezis. Tři minuty po změně stran inkasoval žlutou kartu Recio a o chvíli později se mu to zle nevyplatilo. Nejprve se Piti po rohovém kopu dostal k odraženému míči, asi metr od brankáře ale jeho svatyni trestuhodně přestřelil. A o minutu později již přišla druhá "slavná" chvíle Recia, protože ten musel po dalším zákroku pod sprchy.

A aby byl sudí Fernando Teixeira Vitienes fér, poslal do kabin také dalšího hráče. Tím byl domácí Mikel González, který tvrdě atakoval nic netušícího Iturru. Aktivitu poté znovu převzali domácí a například Canales dostal dobrou přihrávku do pokutového území, jeho rána ke vzdálenější tyči byla ale zablokována na rohový kop. Ke gólu měl blízko také Piti, který obešel bránícího protihráče a na poslední chvíli napálil míč jen do boční sítě!

Deset minut před koncem se ale přeci jen skóre zápasu měnilo. Branky dosáhl Carlos Vela, který si naběhl do pokutového území a počkal v něm na přihrávku. Tu dostal a míč od jeho kopačky skončil až za zády marně letícího Karnezise!

Agirretxe mohl definitivně rozhodnout, ale na míč nakonec nedosáhl. A muselo jej to hodně mrzet. Stejně jako Canalese, který minutu po vypršení normální hrací doby spálil velkou příležitost, když míč nastřelil do Karnezise. Ten neotálel a vyhodil míč dopředu. Tam se objevil Odion Ighalo, který s ním doběhl až do pokutového území a poslal jej ke vzdálenější tyči, kam Bravo nedosáhl. Hráč však pravděpodobně vybíhal z ofsajdového postavení. Gól ale platil, což se domácím pochopitelně nelíbilo.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
RS

2:0, už máme splněno, relax

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Granada bude atakovat vysledok po dlhom case v plnej sile. No uvidime. San Sebastian nema velmi o co hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Smrdi to remizou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele