34. kolo
19.04.2014 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Real Sociedad - Espanyol Barcelona 2:1

Gól Carlose Vely v samotném závěru utkání nakonec rozhodl o vítězství Realu Sociedad nad Espanyolem v poměru 2:1. Domácí tak dokonale otočili vývoj utkání a zopakovali výsledek z posledního vzájemného zápasu. San Sebastian se posunul na šestou příčku a bude čekat, jak si povede Villarreal. Barcelonští jsou devátí.

Real začal velmi aktivně a od první minuty svého soupeře přehrával. V 16. minutě mohli modrobílí korunovat svou převahu i vedoucím gólem, jenže branka Gonzáleze nebyla uznána kvůli ofsajdu, opakované záběry ale ukázaly, že šlo regulérní gól. O chvíli později přišla pro domácí druhá rána v podobě vedoucí branky Espanyolu. Colotto vystihl rozehrávku San Sebastianu a vyslal dopředu Córdobu. Kolumbijský útočník se elegantně zbavil clonícího obránce a tvrdou ranou propálil gólmana Brava - 0:1!

Real obdržená branka do kolen nesrazila. Právě naopak. Hned ve 28. minutě se po povedené kombinaci domácích dostal ke střele z vápna Agirretxe, ten však mířil pouze do připraveného Casilly. Ve 32. minutě se už ale síť brány Espanyolu přece jen rozvlnila. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu vyprodukoval nechytatelnou pumelici Sergio Canales, který Brava dokonale překvapil ranou na bližší tyč - 1:1! Domácí mohli jít do vedení ještě do přestávky, to by však Canales v 35. minutě nesměl v obrovské příležitosti mířit jen do gólmana Casilly, který si v tu chvíli připsal zákrok večera.

Po změně stran se hra Espanyolu po příchodu Simãa viditelně zlepšila a zejména Córdoba dělal domácí obraně velké problémy. Jeho pokus z 53. minuty ale skončil jen v rukavicích brankáře Brava. Tempo hry pak poněkud opadlo a zajímavých momentů se diváci dočkali až v poslední dvacetiminutovce. Jako první mohli udeřit hosté, když po nákopu Stuaniho na pravé straně unikl García, jehož ránu na bližší tyč ale bravurním skokem vyrazil Bravo.

Real se do Espanyolu znova opřel a prakticky přikoval svého soupeře na jeho polovině. Od 78. minuty navíc hosté hráli bez útočníka Córdoby, který musel opustit hřiště na nosítkách. Přesto Espanyol nepřestával hrozit. V 90. minutě sahali hosté po vítězství díky hlavičkujícímu Colottovi, Basky ale opět zachránil Bravo. Bláznivou koncovku zápasu pak dokonala v 91. minutě branka na druhé straně. Po nakopnutém míči od Bergary dokázal Carlos Vela sám obelstít celou obranu Barcelonských a nakonec perfektním obstřelem zajistit svému týmu vítězství - 2:1!

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
RS

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 ale fakt tu hrozí remíza.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale houby 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele