14. kolo
23.11.2013 18:00 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Real Sociedad - Celta Vigo 4:3

V San Sebastianu došlo na divokou podívanou, z níž nakonec vzešli vítězně domácí. Přestože Celta Vigo vedle v druhé půli již 3:1, skvělé představení Carlose Vely znamenalo obrat na konečných 4:3, přičemž mexický útočník vstřelil všechny čtyři.

Byl to právě Vela, kdo hned v úvodu utkání otevřel skóre, a zdálo se, že favorizovaný Sociedad si již utkání pohlídá. Jenže už v poločase díky dvěma slepeným brankám šla do kabin ve vedení Celta, a když v 57. minutě přidal třetí zásah hostů Rafinha, zdálo se pro změnu, že o dělbě bodů je rozhodnuto. I tentokrát však byly předpoklady liché a Carlos Vela třemi dalšími góly otočil zápas znovu v prospěch baskického celku.

Sociedad tak zvítězil na svém stadionu potřetí v řadě a stoupá pomalu tabulkou zpět k pohárovým příčkám, jako v minulé sezoně. Na čtvrté místo momentálně svěřenci trenéra Arrasateho ztrácí čtyři body, ovšem Villarreal má ještě zápas k dobru. Dobrou formu v domácím prostředí potvrdil Sociedad záhy, hned ve čtvrté minutě totiž Vela skóroval poprvé. Rozhodčí však gól přísně neuznali kvůli postavení mimo hru, ani to však Velu nedokázalo rozhodit.

Mexický šutér a klíčový hráč domácích o dvě minuty později skóroval znovu díky přihrávce Griezmanna, který těžil z rozhozené obrany hostů a naservíroval Velovi míč před odkrytou branku k jednoduchému zakončení. Když pak Sociedad neuspěl v dalších dvou slibných příležitostech, dostala se ke slovu i Celta, a to velmi výrazně. Prakticky z prvního vážnějšího útoku srovnal skóre hlavičkující Rafinha po centru Jonnyho a brzy poté byl šok domácích ještě větší. Vše začalo přihrávkou Nolita z levého křídla na nabíhajícího Augusta. Ten pak poslal kolmicí dopředu Lópeze a brankář Bravo byl při jeho ráně do dolního rohu branky bezmocný.

Po změně stran se Sociedad marně dožadoval odpískání penalty po nastřelení ruky či ramena hostujícího hráče a ještě více byli spolu s domácími fanoušky rozlícení, když rozhodčí posoudil zákrok Prieta jako nedovolený a z následného přímého kopu padnul třetí gól hostů. Nakopnutý míč nedokázal žádný z obránců domácích odkopnout do bezpečí, čehož využil Rafinha a svým druhým zápasem večera prudkou ranou k tyči spustil mohutné oslavy spoluhráčů.

Je však třeba pochválit baskický klub, že se ani v této ošklivé situaci nevzdal a hnal se tvrdohlavě za snížením. Když Castrův přímý kop zastihnul obranu Viga v nedbalkách a Vela zblízka hlavou přidal druhý gól zápasu, rázem bylo znovu o co hrát. Dalším bonusem pro naděje domácích bylo vyloučení Fontáse za dvě žluté karty. Dvanáct minut před koncem pak došlo znovu na vyrovnání skóre. Vela umně proklouznul za obranu hostů, ani do třetice nezaváhal a mohl slavit svůj první hattrick sezony.

Dokonalý obrat poté bývalý hráč Arsenalu dokončil díky přihrávce Griezmanna a k radosti domácích fanoušků přidal i čtvrtou branku, což se doposud v letošním ročníku Primera División nikomu nepovedlo. Sociedad se tak posunul na šesté místo v tabulce, zatímco Celta zůstává jen těsně nad hranicí sestupu, a to se ještě může s ohledem na zbývající zápasy tohoto kola změnit.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Robík

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
RS

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 4:2

Reagovat
RS

To je jízda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele