3. kolo
01.09.2013 19:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Sociedad - Atlético Madrid 1:2

Diváci na Estadio Municipal de Anoeta v nedělním utkání La Ligy viděli velmi atraktivní utkání s množství brankových příležitostí. Domácí Real Sociedad i přes statečný výkon doma podlehl Atléticu Madrid 1:2. Hosté tak udrželi letošní ligovou neporazitelnost, naopak domácí mají v tabulce po třech utkáních pouze 4 body.

Utkání začalo velmi zostra. Už v 5. minutě nastřelil Griezmann po přesném centru z pravé strany břevno! Ve 12. minutě mohl na druhé straně zařídit první gól hostí David Villa, ale v ideální pozici bránu netrefil. O tři minuty později byl exbarcelonský útočník gólu ještě blíže, když nastřelil tyč Bravovy brány! Z následného tlaku pak domácí nevytěžili více než nepřesnou ránu Seferoviče, a tak se do gólové šance hnal znova Villa, po samostatném úniku ale jeho střelu brankář Bravo vyrazil na roh. Ve 26. minutě už se však skvěle hrající Villa prosadil. Obránci Realu už téměř zlikvidovali postupný útok hostí, ale Ansotegimu se odkop z pokutového území nezdařil. Toho bleskově využil dravý Villa, jenž se díky svému důrazu dostal za obranu San Sebastianu a pohotovým obloučkem překonal gólmana - 0:1!

Po vstřeleném gólu se utkání uklidnilo a Atlético si do konce první půle s přehledem pohlídalo jednobrankový náskok. O přestávce dokázal domácí kouč Jagobo Arraste svůj tým správně namotivovat a San Sebastian dokázal v první desetiminutovce zatlačit Atlétiko na jeho polovině.

Z tlaku modrobílých ale nebylo nic a navíc v 56. minutě Atlético udeřilo podruhé a znova u toho byl David Villa. Hbitý útočník si skvěle zaběhl pro dobře načasovanou přihrávku Arda Turana po levé straně a v pádu poslal míč do velkého vápna na nikým nehlídaného Kokeho. Ten nekompromisní ranou z 12 metrů zajistil dvoubrankové vedení Madridských - 0:2!

Atlético druhý gól nakopl a za šest minut mohli červenobílí přidat třetí branku. Z dobře zahraného rohového kopu na zadní tyč však do prázdné branky nedokázal skórovat Diego Costa. Domácí se z tlaku Atlética vymanili až v 69. minutě, ale stálo to za to.

Po odvráceném rohovém kopu se Real valil na bránu hostí, slibný protiútok zastavila obrana Madridu pouze za cenu faulu před pokutovým územím. Střídající Esteban Granero bleskově rozehrál z místa přestupku do dezorientované obrany Atlética a nikým nestřežený Xabi Prieto tvrdou ranou do šibenice nedal brankáři Courtoisovi žádnou šanci - 1:2!

Domácím narostla křídla, avšak z přemíry snahy pramenily zbytečné fauly, čehož Atlético trpělivou hrou využívalo. Obrana Atlética si poradila i se sérií rohových kopů na počátku poslední desetiminutovky. Šance na vyrovnání ale přece jenom přišla. V 90. minutě našel parádní pas za obranu hostí Granera, jeho střelu však Courtois zákrokem večera vytlačil pouze na roh.

Atlético Madrid tedy se štěstím uhájilo vítězství na půdě silného Realu Sociedad a před zraky sedmadvaceti tisíc diváků udrželo neporazitelnost v letošním ročníku Primera División. Výkon hráčů ze San Sebastianu však zklamání rozhodně nazvat nelze a domácí ukázali, že mají co říct minimálně do bojů o místa zajišťující evropské poháry.

Autor: Miroslav Ondrejka

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
RS

2:0, náš oblíbený výsledek

Reagovat
placa

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
bafpasak

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RS

RS: Bravo - Cadamuro, Ansotegi, Iñigo De la Bella - Markel, Xabi Prieto, Zurutuza - Vela, Seferovic, Griezmann

Škoda zranění Martineze, Mikela a Imanola

Reagovat
RS

Hroznej 1. poločas

Jako bysme se míče báli, zbavujem se toho, úplně naivní přihrávky!! Všichni čekají co se stane

Navíc většina obraných odkopů zkončí u hostů..s timhle dostaneme 5

Reagovat
RS

Atleticu stačilo celej zápas čekat na naše chyby a že jich bylo!!!

Klidně to mohlo být 0:4.

Vypadalo to že si myslímě, že se to uhraje samo, těžký nohy, naivní přihrávky.

Začíná se projevovat úzkej kádr, tolik zápasů nemůže Vela, Grizi zvládat na TOP úrovni!

Lavička je na křídla a CF slabá, do středu toho je dost..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele