15. kolo
30.11.2013 20:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bale hattrickem poslal Valladolid domů bez bodů

Velšan se v základní sestavě královského klubu usazuje čím dál tím víc hlasitěji, což demonstroval i ve večerním klání proti Realu Valladolid. S hosty si poradil celý tým Bílého baletu, ale hlavní sólo patřilo právě třígólovému mladíkovi. K jeho třem zásahům přidal ještě jeden Karim Benzema.

Real Madrid vytváří tlak na Barcelonu i druhé Atlético, oba kluby od něj dělí pouhé tři body. Protože se Simeoneho partě povedlo zvítězit nad Elche, musel zapnout také Real Madrid. Svou roli splnil především díky třem zásahům mladého Garetha Balea, k nimž ofenzivní hráč navrch přidal ještě jednu asistenci. Nahrával totiž na gól Francouzovi Karimu Benzemovi. Merengues si nechali po dvou gólech na poločas a to znamená, že hosté odjíždějí s prázdnýma rukama. Prohra je řadí do bezprostřední blízkosti sestupového pásma.

Sudí Pedro Pérez byl svědkem první akce utkání, v níž se ocitl Sergio Ramos. Španělský obránce možná nemá nejlepší vztahy s vedením ani trenérem, což média začala pomalu přeměňovat v "jistý" přestup žádaného hráče, ale pilíř defenzivní linie Realu Madrid dostal příležitost také v dnešním utkání. Svou hlavičku ale namířil pouze nad bránu. Od úvodních minut nastoupil také zkušený záložník Xabi Alonso, jež se pomalu vrací po zranění. Jeho pas mohl v úvodní gól proměnit rychlík Ángel Di María, ale jeho ránu zastavilo břevno! Během následujících dvaceti minut si sice ani jeden tým nevytvořil větší šanci, ale góly na sebe přesto nenechaly příliš dlouho čekat.

Nejprve se pokoušel prosadit opět Argentinec Di María, ale našel pouze pohotového brankáře Diega Mariňa. Následně už se Santiago Bernabéu probudilo, za což mohl úvodní zásah Garetha Balea - ani Mariňův zákrok nestačil na dorážku mladého Velšana, který poslal Real do vedení.

Vzápětí se hrozivě vypadající pětiminutovka proměnila v noční můru, protože o pouhé dvě minuty později Real navýšil své vedení. Rychle postupující Gareth Bale nebyl nikým hlídán dost pečlivě, takže měl dost času na sestrojení perfektního centru. Na něj si naběhl útočník Karim Benzema a hlavičkou překonal bezmocného Mariňa - 2:0.

Téměř šedesát tisíc diváků se po návratu hráčů z kabiny dočkalo zajímavě vypadajícího volného přímého kopu Garetha Balea, který po vzoru Cristiana Ronalda udělal pár kroků směrem k míči a nebezpečně vypálil. Po nahrávce beka Carvajala se do zakončení tlačil opět Francouz Benzema, ale včasný zákrok Mariňa mu radost z gólu zmařil. Ani mladý brankář ve službách hostí ale nemohl zabránit následujícímu inkasovanému gólu z dílny Balea. Po Marcelově citlivém centru totiž využil odrazu od obránce a napálil míč do sítě.

Sbírat cenné momenty ve sněhobílém dresu se pokoušel i mladík Álvaro Morata, ale s jeho zakončení v poslední desetiminutovce si brankář Diego Mariňo se štěstím poradil a míč vyrazil mimo nebezpečí. Přesto se do sítě pro míč vracel ještě jednou - v nastaveném čase druhé půle totiž pohroma jménem Bale dokonala zkázu Realu Valladolid a po nahrávce od Marcela stanovila konečný výsledek atraktivního sobotního klání.

Bývalý hráč londýnského Tottenhamu Hotspur se navíc prezentoval tzv. "dokonalým hattrickem" - trefil se pravačkou, levačkou i hlavou. Naposledy se takový kousek povedl právě Cristianu Ronaldovi 27. ledna 2013. Suma, kterou funkcionáři Bílého baletu do příchodu Balea vložili, se tak postupně začíná vracet. Real díky výhře pokračuje ve stíhací jízdě za vedoucí Barcelonou.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bude hrať už aj Ronaldo?

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
valloire

7-1

Reagovat
boryland

2:2....

Reagovat
valloire

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
cepinzcegamy

remízka

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznačna vyhra realu madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Bale je fantastický !

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele