1. kolo
18.08.2013 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Real na úvod zvítězil, rozhodl v závěru Isco

S nečekanými obtížemi, ale přece. Real Madrid díky pozdnímu zásahu Isca dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející zápas s Realem Betis a zvítězil 2:1. Nedostatků však bylo požehnaně a hostující Betis může ze stadionu Santiaga Bernabeua odjíždět se vztyčenou hlavou.

Hned samotný úvod naznačil, že toto utkání nebude ani zdaleka tak jednoznačné, jak se jen pár hodin předtím podařilo zdemolovat konkurenci Barceloně. Real se sice zdánlivě ujal vedení, ale Perquisův vlastenec nebyl uznán pro ofsajd. Byl to jinak naopak Betis, kdo aktivně vysoko napadal a těžil z chabé defenzivní připravenosti zaskočeného Realu. Molina se svými prvními pokusy ještě neuspěl, když pokaždé ztroskotal na brankáři Lópezovi, jenž trochu překvapivě dostal přednost před Ikerem Casillasem.

Ve čtrnácté minutě však ani López nedokázal zareagovat na rychlý protiútok vedený letní posilou Cedricem, jenž projel středem hřiště a poté i okolo Sergia Ramose jako nůž máslem a naservíroval míč Molinovi před odkrytou branku. Španělský útočník se do třetice nemýlil a Betis slavil nečekané vedení.

Dost možná klíčový moment zápasu nastal jen o chvíli později, kdy se znovu dostal do skvělé příležitosti aktivní Cedric. Tentokrát však jeho pobídka gólem neskončila, neboť Verdú ve vyložené šanci těsně minul Lópezovu pravou tyč. Kdyby lídr Betisu poslal svůj tým do dvoubrankového vedení, nemusel andaluský celek nakonec odjíždět s prázdnou.

Po tomto budíčku se domácí přece jen probrali k životu. Šťastný smolař Perquis si znovu dal vlastní gól, který byl znovu neuznán kvůli postavení mimo hru, a poté následovalo galapředstavení Karima Benzemy. Francouzský útočník rozhodně neprožil ideální zápas a spoluhráčům svými náběhy spíše škodil, neboť pozorná obrana Betisu jej vystavovala do jednoho ofsajdu za druhým a nadějné akce Realu tak končily zmarem. Paradoxně se však o vyrovnání ve 26. minutě postaral právě Benzema. Iscova přihrávka z kraje pokutového území jej konečně zastihla v linii s obránci soupeře a následné zakončení nedalo brankáři Andersenovi nejmenší šanci zareagovat.

Ještě do poločasu mohl hostům vrátit vedení Nosa, ale jeho tvrdá hlavička po rohovém kopu skončila pouze na břevně. Do šaten tak týmy odcházely za stavu 1:1. Po změně stran Real začal zhurta v honbě za vítězstvím a Betis se čím dál více jenom bránil. Kdyby měl Cristiano Ronaldo trochu více štěstí a jeho rána z patnácti metrů neskončila jen na břevně Andersenovy branky, mohl si Real ušetřit spoustu starostí. Po povedeném vstupu do druhé půle totiž domácí znovu poněkud zvolnili a nebyli ani pořádně schopní si vytvářet gólové příležitosti.

Až příchody Ángela Di Maríi s Álvarem Moratou za nevýrazného Özila s Benzemou se hra Realu opětovně rozhýbala, hrdinou zápasu se však stal jiný hráč, a to Isco. Letní posila z Malagy si naběhla do šestnáctky na perfektní Marcelův centr a hlavou uklidila míč do sítě k radosti domácích příznivců a hlavně debutanta na trenérské lavičce Carla Ancelottiho. Konec zápasu si již Real pohlídal a může tak slavit těsnou výhru na úvod sezony, ovšem s vědomím, že je stále výrazně na čem pracovat.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Mořská vosa

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujte živě Barcelonu či Real Madrid na nové internetové sportovní televizi! více na - http://bit.ly/14yMORj

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
bafpasak

4:1

Reagovat
boryland

2:2

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

1:1

Třeba to Betisáci ukopou a zvednou si sebevědomí před Jabloncem...

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
valloire

7-0

Reagovat
loki5

To sis spletl diskusi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
boryland

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lampard11

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to vidim na 4:1

Reagovat
Aldeano

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Trošku rozkpaky, co?

Reagovat
Pharrell

bohužel ano no

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem fanda Realu,už od doby co jsem byl malej špunt,ale včera to bylo teda něco..

Nejhorší:

Benema-pán offsidu,a když už mu jeden pokus vyjde a není v off,tak střelí do diváků..

Carvajal-nervózní,roztěkaný,chtěl by útočit,ale nestíhá se pak vracet,přesně ty nectnosti,které má Arbeloa..super náhrada

Özil se plouží na hřišti jak lemra,míče pod sebe,kličky na místě to samé Modrič...

Obrana včera tragedie,"útočník" Marcelo se docela stíhal vracet,Pepe patří na lavičku,a u Ramose dodnes nepochopím,co dělá na stoperu.byl pravý bek,tak byl skvělý,jako stoper je toporný,nemá poziční hru stopera a je hrubý..

Nevím,proč Real vymýšlí kraviny,shání Balea,když by spíš potřeboval dobrého stopera.Pak by hrál Ramos na pravém beku a myslím,že by bylo lépe..

Moje vysněná sestava je

Cassilas

Ramos-Varane-pan X( třeba Hummels)-Marcelo

Xabi-Illara

Di Maria -CR7-Isco

Morata

Takhle bych to letos viděl nejraději..Özil jako první náhrada do zálohy,Modrič jako druhý,Benzema střídající utočník

Včera jako ve škole

Lopez 2

Carvajal 4

Pepe 3

Ramos 4

Marcelo 2

Khedira 3

Modrič 4

Isco 2

CR 3

Ozil 3

Benzema 4

--------------

Morata 2

Di Maria 2

Casemiro 2

Reagovat
smazaný uživatel

palec nahoru souhlas. benzema nejhorsi na hristi a pepe jako stoper to je dalsi vysmech

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

za co benzema 4? vždyt dal gol

Reagovat
smazaný uživatel

Lopez v bráně? že by byl přeci jen lepší???

Reagovat
smazaný uživatel

http://videos.sapo.pt/DBW3CmJ3RWpdj9c1yvz0

Taková škoda, bylo by pěkné kdyby real hned v 1. kole ztratil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele