21. kolo
25.01.2014 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Real se na pár hodin ujal vedení La Ligy

Primera Divison má pro tuto chvíli nového lídra, je jím madridský Real. Ten využil zaváhání svou svých nejbližších rivalů a v minulém kole bodoval naplno. Tři body si připsal také dnes odpoledne, když brankami Karima Benzemy a Cristiana Ronalda porazil Granadu.

Co víc, Real Madrid stanovil nový rekord. Ještě nikdy se mu nepodařilo neinkasovat v sedmi po sobě jdoucích kláních. Nikdy až dodnes, protože Granada brankáře Diega Lópeze nepřekonala. Trefoval se pouze domácí gigant, jemuž ke třem bodům v pohodě stačily góly Cristiana Ronalda a Francouze Karima Benzemy. A protože Barcelona i Atlético Madrid odehrají své zápasy až později, La Liga má alespoň na pár hodin nový celek ve vedení.

Jako první se připomněli domácí, jejichž útok vedl a poté i zakončil Ronaldo. Čerstvý držitel Zlatého míče se ale pouze zastřeloval. Po deseti minutách se Real málem dostal do vedení, když si v obtížné pozici břevno vlastní brány nastřelil Iturra. Po něm se do zakončení propracoval také Sergio Ramos, který zůstal trestuhodně nehlídán. Nakonec ale mířil těsně mimo tři tyče. Granada Realu Madrid příliš potíží nedělala, neboť domácí obránci se navzájem zajišťovali. To jsme mohli vidět několikrát v průběhu první půlhodiny, když zejména dvojice Carvajal - Pepe často "zaskakovala" za toho druhého. V prvním poločase jsme se sice dočkali prvního vstřeleného gólu, ale kvůli ofsajdovému postavení nemohl být zásah Karima Benzemy uznán.

Ódu na fotbal předvedl opět výrazný Cristiano Ronaldo, který si naběhl na pas spoluhráče Modriće a skvělými nůžkami posílal míč pod břevno. Ještě lépe ale zasáhl brankář Roberto a míč vytěsnil. To však stále nebylo vše, neboť se k hlavičce dostal Gareth Bale. Roberto se ale toužil ukázat a reflexivním zákrokem zlikvidoval také vyloženou šanci mladého útočníka!

Karim Benzema možná nepatří k nejopěvovanějším hráčům Bílého baletu, ale neustálá píle je pro soupeře příliš nepříjemná. Francouzský útočník si naběhl do vápna a počkal tam na centr Angela Di Maríi, který přiletěl o pár momentů později. Ani tentokrát ale nezamířil přesně. I kdyby trefil něco víc než břevno, branka by nemohla být kvůli ofsajdu uznána. V krkolomné pozici hlavičkoval také Luka Modrić, mladý chorvatský záložník ale není od přírody vynikajícím hlavičkářem a míč skončil mimo. O mnoho lépe již dopadl další útok Realu Madrid. Luka Modrić nahrával nabíhajícímu Ronaldovi, ten se v zakončení neunáhlil a jeho rána k tyči byla dostatečně přesná na to, aby mohla portugalská hvězda slavit - 1:0.

Od té doby muselo opět utéct mnoho minut, než se hráči dostali do nějaké zajímavější pozice. Tlak Realu postupně upadal, Granada ale neměla sílu ani schopnosti ke zdramatizování stavu. Varovný signál od Ronalda krátce před další brankou zřejmě nebyl dostatečně varovný, neboť míč po teči Pepeho skončil pouze na břevně. Takže nastoupila opět kombinační mašina jménem Real, Ronaldo nahrál míč Marcelovi a ten v rozhodující chvíli a jasné pozici nezakončil. Nahrál totiž volnému Benzemovi a nezištně mu zajistil potřebnou trefu.

Již jen o pár minut později tedy mohl francouzský útočník v klidu střídat s vědomím, že dnes odvedl svou práci. Na jeho místo se dostavil mladík Isco, zahrál si také Illarramendi. Isco se rovněž mohl zapsat na listinu střelců, ale opuštěnou bránu po chybě Roberta nedokázal využít. V cestě mu totiž stál připravený Iturra, který jeho pokus zastavil. Oslavy Realu ale zastavit nemohl, domácí Bílý balet po zásluze zvítězil a nyní je první.

Autor: Ondřej Pražák / espnfc.com, onlajny.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Real Tento rok ešte neinkasoval a myslím že ani po tomto zápase to nebude inak tip 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

vojto drz picu

Reagovat
smazaný uživatel

ty si ale chuj sprostý

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Granada prišla o Rikiho a Real nemá rád, keď je na druhej strane všetko v defenzíve, preto tip

2:1

Reagovat
boryland

2:2......

Reagovat
smazaný uživatel

Null?

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

chuje sproste RM

Reagovat
vanGomm

Tebe to tedy sebralo pořádně.Vidím,že kdyby jsi hrál za Granadu tak to Real neměl lehké.Co ale nemůžeš ovlivnit nech být a furt se nerozčiluj.Dej si pívo to Tě uklidní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele