38. kolo
17.05.2014 16:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Madrid - Espanyol Barcelona 3:1

Real zvládl poslední ligové utkání a s Espanyolem zvítězil 3:1. Barcelonští se však nemají za co stydět, jelikož s favoritem drželi krok více než hodinu a připravili tak svému kouči důstojné rozloučení. Góly Balea a Moraty však zajistily Bílému baletu zasloužené vítězství, za hosty zaznamenal čestný úspěch Pizzi.

Těsně před zápasem musel domácí trenér Carlo Ancelotti udělat zásadní změnu v sestavě. Kvůli svalovému zranění nemohl na poslední chvíli nastoupit Cristiano Ronaldo, za nějž do akce naskočil Isco. Možná právě absence asi nejlepšího hráče domácích vedla k poněkud ospalému úvodu utkání. Real měl velkou územní převahu, ale k pořádné šanci se Bílý balet dostal až ve 30. minutě. To když se Benzema hezky uvolnil ve vápně Espanyolu a vyslal pohotový pokus na Casillovu branku. Hostující brankář ale vytasil skvělý zákrok a vytlačil míč mimo tři tyče.

Před koncem první půle mohl jít Espanyol do vedení, kdyby Simao proměnil svou šanci po přímém volném kopu. Na druhé straně pak mohl ze standardní situace udeřit Bale, ale technický pokus velšského reprezentanta šel mimo. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhé dějství přineslo daleko více šancí na obou stranách. V 51. minutě běžel na Casillase v dobré příležitosti Stuani, gólman domácích však předvedl perfektní skluz a zabránil uruguayskému forvardovi v zakončení. Prolomit houževnatou obranu Espanyolu se Realu podařilo v 64. minutě. Benzema vybojoval na půlící čáře míč a vyslal do šance rychlonohého Balea. Velšský kanonýr si počínal hodně zkušeně a křížnou střelou poslal Real do vedení 1:0!

Vzápětí mohl srovnat Simão, ale naneštěstí pro hosty šel balón opět mimo. Následně musel kvůli problémům s tříslem ze hry Benzema. Druhá branka domácích přišla až v 86. minutě. Hráči Realu využili fatální chybu v rozehrávce Espanyolu a po pravé straně se dostal do vápna Di María, jenž pak předložil míč úplně nekrytému Moratovi, a mladý útočník poslal míč nekompromisně za záda padajícího Casilly - 2:0!

Gólová přestřelka na konci zápasu pokračovala akcí Barcelonských z 90. minuty. Naději na bodový zisk vykřesal pro hosty Pizzi, jenž vytěžil maximum ze skvělé individuální práce Sergia Garcíi a zcela nekrytý zasunul míč za záda překvapeného Casillase - 2:1! A s Realem mohlo být ještě hůř, jelikož se v další obrovské šanci ocitl hostující Stuani, na poslední chvíli ale zachránil Bílý balet skvělým skluzem Modrić.

O výsledku zápasu tak rozhodla akce na druhé straně hřiště, když po nepovedeném rohovém kopu Espanyolu pelášil na hostující branku Di María s Moratou a druhý jmenovaný doklepl míč do zívající Casillovy branky - 3:1! Real tak splnil povinnost a s La Ligou se rozloučil vítězně. O jeho konečné pozici v tabulce ale ještě rozhodne zápas mezi Barcelonou a Atléticem.

Autor: Miroslav Ondrejka / onlajny.com, insidespanishfootball.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Z tohto sa uz Real asi nevykecá, 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

ale neviem preco trener Valencie hra za Espanyol, toto je trosku v konflikte zaujmov .

Reagovat
smazaný uživatel

Síce titul pre Real je stratený ale verím v pekný futbal a výhru Domácich tip 4:0 Bale Benzema 2x Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
boryland

1:1..........

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
bayern987

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele