33. kolo
13.04.2014 12:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Real Betis - Sevilla FC 0:2

Sevillské derby zvládla lépe FC Sevilla, která na půdě Realu Betis zvítězila dvěma brankami Gameira 2:0. Domácí tak ztenčili své šance na záchranu na ještě mizivější úroveň, zato hosté touto výhrou znovu vyvíjejí tlak na čtvrtý Athletic.

Zápas výrazně ovlivnilo vyloučení Juana Carlose z osmadvacáté minuty za zákrok na Carlose Baccu ve vlastním pokutovém území. Z nařízené penalty Kevin Gameiro otevřel skóre a od té chvíle již pro Betis nebylo cesty zpátky. Jakékoli naděje alespoň na remízu zhatil osm minut před koncem znovu Gameiro ranou z bezprostřední blízkosti. Betis tak ztrácí na záchranu již deset bodů a do konce ligy chybí posledních pět kol.

Přitom svěřenci Gabriela Calderóna vstoupili do utkání skvěle. Jordi Figueiras se sice zvládl položit do nebezpečně zahrané standardní situace, ale nedokázal již míč usměrnit do brány. Střelu Nona musel zablokovat stoper Federico Fazio na rohový kop a Leo Baptistao se dožadoval odpískání pokutového kopu za svůj pád v šestnáctce. Penalta se nakonec opravdu kopala, jenže na druhé straně.

Šlo o klíčový moment celého zápasu. Těsně před uplynutím půlhodiny hry Carlos Bacca vyhrál hlavičkový souboj, prodral se tvrdě obranou Betisu a přinutil Juana Carlose ke skluzu. Ten nejprve špičkou kopačky zasáhl míč, pak srazil na zem kolumbijského útočníka. Rozhodčí Velasco Carballo však situaci vyhodnotil jako nedovolenou, odpískal pokutový kop a Carlosovi ukázal rovnou červenou kartu. Přestože rozlícení diváci i hráči mohutně protestovali, španělský arbitr své rozhodnutí již zpátky vzít nemohl a Gameiro poslal Adána na opačnou stranu - 1:0.

Francouzský útočník mohl navýšit vedení Sevilly hned deset min po začátku druhé půle, když si naběhl na kolmici do úniku tváří v tvář Adánovi, ovšem díky rychlému vyběhnutí domácího brankáře trefil Gameiro pouze jeho nohy. Poté Adán podržel svůj tým i při ráně Vitola, kterou dokázal na poslední chvíli vyrazit.

Tým sudích chvíli nato učinil druhé kontroverzní rozhodnutí dne, když v situaci, kdy Amaya zahrál jednoznačně rukou, odpískal postavení mimo hru Gameira. Na opačném konci hřiště mohl s trochou štěstí skórovat Castro, ovšem z těsného úhlu dokázal jeho ránu zablokovat Figueiras a odražený míč pak zpacifikoval Beto.

Pojistku Sevilly přidal osm minut před koncem Gameiro, jenž zblízka doklepl Figueirasův centr z pravé strany. Díky této výhře se svěřenci Unaie Emeryho rázem dostali z pátého místa na dostřel čtvrtého Athleticu, který čeká pondělní zápas s Malagou.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Sevilla v tomto derby ztratí body.

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodcovský zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Robík

2:1

Reagovat
hradec

Real Betis 1:3 Sevilla FC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele