35. kolo
26.04.2014 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Real Betis - Real Sociedad 0:1

Co bylo již dlouho vysoce pravděpodobným, se v sobotu definitivně potvrdilo - Real Betis sestupuje do druhé ligy. Rozhodlo o tom vítězství Getafe nad Malagou, takže večerní zápas Betisu s Realem Sociedad již byl pro domácí jen nutnou povinností v rámci dohrání sezony. Hosté si výhrou 1:0 naopak s předstihem zajistili účast v příštím ročníku Evropské ligy.

V nevýrazné atmosféře si Betis připsal již třiadvacátou porážku sezony kvůli pokutovému kopu, který dokázal proměnit Carlos Vela. Byť Sociedad nepředvedl ani zdaleka kvalitní výkon, na výhru a důležité tři body to stačilo i tak. Baskický klub tak navýšil svůj náskok na konkurenční Valencii již na tucet bodů, přičemž i kdyby Los Che vyhráli všechny své čtyři zbývající zápasy a Sociedad žádné další body nezískal, stejně by postupoval díky lepším vzájemným zápasům.

Možná i díky tomu, že již Betis neměl o co hrát a spadla z něj nervozita, začal nadmíru aktivně. Juanfran Moreno i Rubén Castro vyslali hned v úvodu své navštívenky soupeřově brankáři, ovšem neúspěšně. Sociedad však nebyl o nic lepší, za zmínku stojí tak maximálně nepřesná rána Vely těsně před odchodem do šaten. Poslední šanci první půle tak obstaral domácí Perquis, jehož hlavičku však Mikel González dokázal zablokovat a odklonit na roh.

Po změně stran Betis jako obvykle zařídil svému soupeři snadné vedení, které následně marně stahoval. Juan Carlos Pérez totiž zbytečným zákrokem zapříčinil odpískání pokutového kopu, který Carlos Vela s přehledem proměnil. Antoine Griezmann pak měl příležitost ve čtyřiapadesáté minutě vedení hostů navýšit, ovšem těsně neuspěl, a tak se musel činit i Claudio Bravo při pokusech Chicy, Braiana Rodrígueze a u přízemní rány Rubéna Castra. Se vším si však dokázal poradit a zasloužil se o těsnou výhru hostů 1:0.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Castro - 2xVela

Reagovat
RS

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele